Hvězdné války: Asi vás zaskočí, co se stalo s otravným Jar Jar Binksem

Kde je mu konec?

Jen málokterá filmová postava se dočkala tolika negativních reakcí jako Jar Jar Binks. Ten měl výraznou roli ve Skryté hrozbě, ale později byl (díkybohu) jeho čas na stříbrném plátně osekán a my jsme tak nemuseli dlouhé minuty poslouchat jeho žvatlání.

Následně se ztratil neznámo kam a jeho osud zůstal pro diváky tajemstvím (i když to není úplně přesné, párkrát se objevil v seriálu Klonové války). A přestože asi většině z nás nechybí, není asi málo těch, kteří by rádi věděli, co se s ním stalo. S odpovědí přišla kniha Star Wars Aftermath: Empire´s End od Chucka Wendinga, která mapuje dění po konci Návratu Jediho.

Z ní je patrné, že Jar Jar se živí jako klaun v ulicích Naboo. A zatímco děti si jeho skotačení užívají, dospělí se mu vyhýbají velkým obloukem. Důvod je prostý, viní ho z toho, že (byť nevědomky) pomohl vzestupu Impéria.

Jak si určitě vzpomínáte, byl to právě Jar Jar, kdo výrazně přispěl k tomu, že se Palpatin získal téměř neomezenou moc, což vedlo ke zrodu Impéria.

Situace s klaunem je zjevná narážka na to, že Jar Jar Binks byl oblíbený mezi dětskými diváky, ale nebyl zrovna velký favoritem dospělých. A z dobrého důvodu.

Je tak sice možné, že ho v budoucnu ještě uvidíme v seriálových projektech, ale neočekával bych, že se objeví na plátně.

Zmíněná kniha Empire´s End, která uzavře takzvanou Aftermath trilogii, se na pulty amerických knihkupectví dostane na konci tohoto měsíce.

Jaký je váš názor na Jar Jar Binkse?
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat