5 seriálů, které musíte sledovat, i kdybyste nechtěli

Tyhle seriály jsou prostě "povinné".

Měli jste dojem, že si seriály, které budete sledovat, můžete vybírat svobodně? Obvykle to platí, ale je jednoduše pár těch, na které se dívat musíte, protože jinak byste byli ve společnosti za "trubky". O kterých hitovkách je řeč?

Hra o trůny

Tohle je evergreen. Game of Thrones sledují všichni (a to skoro nepřeháním). Mluví se o něm všude, vědí o něm caparti na základní škole, i obyvatelé domova důchodců. Boj o Železný trůn je prostě kultovní podívanou, na kterou dojde řeč mezi vašimi kamarády minimálně dvakrát denně. Ostatně, stačí se podívat na Facebook den poté, co se objeví nová epizoda, statusů o Hře o trůny je tam víc, než fotek dětí a údajů o tom, kolik vaši přátelé uběhli kilometrů. A to už něco znamená.

Živí mrtví

Pokud se nemluví o Hře o trůny, určitě se mluví o The Walking Dead. Velkolepá zombie série, která nabízí efekty, za které bys se nemusel stydět kdejaký film za 150 milionů dolarů, je vděčným tématem všech, kteří alespoň trochu fandí seriálům. Pokud tedy nehodláte být mezi lidmi za ignoranta, tak se naučte alespoň to, kdo jsou Rick, Glenn a Daryl.

Vikings

Kdo by to byl býval čekal, že první hraný seriál stanice History bude tak velkým hitem. Ale není to zase takové překvapení. Je to drsná podívaná plná krve, šokujících scén a navíc se skvělým obsazením. Vikings možná nejsou tak populární jako Hra o trůny nebo Živí mrtví, ale je to záležitost pro fajnšmekry a pokud chcete, aby vás ostatní brali jako experta na seriály, tak osudy Ragnara Lothbroka (Travis Fimmel) a dalších prostě sledovat musíte (naštěstí jsou zábavné, takže to nebude nepříjemná povinnost).

American Horror Story

American Horror Story je také "nutnou" záležitostí. A o i přes fakt, že se nám vytrácí děj a stává se z toho záležitost, která sází spíše na efekt, než aby byla obsahově zase tak bohatá. American Horror Story je hodně bizarním seriálem a to je něco, na co lidé slyší. Je fakt, že některé z posledních řad nebyly zrovna scenáristicky skvostné (ta zatím poslední zpočátku ano, ale pak se to zvrhlo), přesto ale stále jde o "cool" seriál, jehož sledování vám zajistí, že budete "in".

Teorie velkého třesku

I když jsem se dlouho bránil tvrzení, že The Big Bang Theory dochází dech, musím přiznat, že mě předchozí řada (recenze) zklamala. Byla příliš zaměřená na vztahy a nevěnovala dost pozornosti geekovské tématice. Možná (nebo spíše určitě) díky tomu, už není Teorie velkého třesku mezi seriálovými "znalci", tak populární jako kdysi, ale pořád je natolik populární, že na ni prostě jednou za čas řeč dojde. Mějte tak vždy připravenou hlásku o tom, že je Sheldon borec.

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat