Star Wars: The Last Jedi - Osmou epizodou inspirovala válečná klasika, samurajská řežba i film Alfreda Hitchcocka

Které filmy ovlivnili režiséra Riana Johnsona?

Těžko asi dnes hledat nějakého filmaře, který by se někde neinspiroval. Většina tvůrců má svůj vzor, ať už je řeč o některém kolegovi nebo jeho projektech. A stejně je na tom Rian Johnson, který dohlíží na osmou epizodu Star Wars s podtitulem The Last Jedi:

"Přímo nad hlavou byl velký milník pro nádech a vzhled vzdušných soubojů, stejně tak jako pro dynamiku mezi piloty. Three Outlaw Samurai inspiroval souboje s meči a také obecný nádech jemného humoru. A Chyťte zloděje byl skvělý film, na který se dívat několikrát a inspiroval romantický rozměr a majestátnost."

Rian zmínil opravdové klasiky. Přímo nad hlavou je film válečný film z roku 1949, Three Outlaw Samurai je japonský samurajský film z roku 1964 a Chyťte zloděje kriminální romance, kterou v roce 1955 natočil Alfred Hitchcock. Nejde tedy o žádné novinky, ale všechny tři mají co nabídnout.

Rian si tedy vybral dobře, odkud čerpat inspiraci. Tak snad z toho vyjde povedený mix všech zmíněných filmů okořeněný o nové nápady a moderní kabátek.

Osmá epizoda má premiéru 14. prosince tohoto roku.

Zdroj: Empire
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat