Sleepy Hollow: Stanice FOX čekala, že ze čtvrté řady bude propadák

Proč?

Poslední série hororového seriálu Sleepy Hollow/Ospalá díra nebyly zrovna extrémně dobře sledované a zřejmě proto se stanice FOX rozhodla přesunout ho na mezisezónu (a schválit jen 13 epizod). Zástupci televize tak museli počítat s tím, že počet diváků ještě klesne. A oni s tím skutečně počítali. Potvrdil to jeden ze šéfů FOXu Gary Newman:

"Ztratili jsme tento rok jednu z hlavních postav, což vyžadovalo skutečný reset a nebylo by překvapením, že část publika odpadne. Ale naší nadějí je, že společně s opravdu působivým příběhem, který nám ukázali, se mohou lidé vrátit k nám. A s tím, že jde o seriál, který běží v pátek večer, očekáváme větší odliv sledujících, než který se odehrává v jiných dnech týdne..."

A jak to nakonec dopadlo? Sledovanost prvního dílu čtvrté řady byla 2,19 milionů lidí. Závěr třetí řady si pustilo 2,96 milionů lidí, takže k výraznému úbytku skutečně došlo. Je ale otázkou, jaké výsledky FOX očekával, zda je to v rámci toho, s čím počítali nebo ne.

Očividně ale bylo šéfům FOXu jasné, že to nebude žádná pecka a není. Speciálně pak, když si člověk uvědomí, že úplně první díl si pustilo 10,1 milionů lidí.

Přiznám se, že se s Ichabodem (Tom Mison) budu loučit těžko, ale dá se tušit, že aktuální série bude poslední.

Zdroj: Deadline
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat