Proč tvůrce Transformers nechce režírovat žádný komiksový film od Marvelu nebo DC?

Michael Bay nemá zájem.

Komiksové filmy inspirované kreslenými sešity od Marvelu a DC Comics patří k těm nejúspěšnějším vůbec. A spousta tvůrců by tak "vraždila" za šanci nějaký komiksový film od těchto dvou vydavatelství natočit. Mezi nimi ale rozhodně není režisér série Transformers Michael Bay. Proč?

"Nechtěl bych to udělat, není to nic pro mě, není to můj styl. Nechci dělat něčí třetí nebo druhou věc. Chci dělat mé vlastní věci, protože největší zábavou je to, když skutečný režisér vytváří svět. Víte, když se zeptáte Ridleyho Scotta, jednou z našich nejoblíbenějších věcí je vytváření vlastního světa. Steven Spielberg vytváří vlastní svět. To je to, o čem to je. Pokud něco dělám, chci do udělat podle sebe."

Zřejmě ne náhodou byl zmíněn Ridley Scott, ten se totiž nedávno vyjádřil v tom smyslu, že o komiksové filmy rozhodně nemá zájem, protože mu přijdou nerealistické a někdy dokonce jednoduché.

SOUVISEJÍCÍ: RIDLEY SCOTT O REŽII KOMIKSOVÝCH FILMŮ NESTOJÍ

Bay má trošku jiný důvod, rád si dělá věci po svém a jak víme, Marvel a DC Comics si své projekty hodně hlídají, takže je jasné, že režisérům "kecají" do práce.

Ale obecně Michael proti komiksovým projektům nic nemá, v rozhovoru pro Collider některé vyzdvihl (například Captain America: Občanská válka nebo Iron Mana), jen má prostě raději tvůrčí svobodu a ne to, když mu někdo "nalajnuje" jak má vypadat universum, které se ve filmech objevuje.

Mrzí vás, že Bay nebude režírovat komiksový film od Marvelu nebo DC Comics nebo si myslíte, že stejně není ten pravý pro podobné projekty?

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat