Logan: Třetí sólovka Wolverinea nebude navazovat na předchozí filmy X-Men. A jaký komiks ji inspiroval?

Hlavní hvězda a režisér se rozpovídali.

Neumím si představit komiskového fandu, který by neodpočítával dny, hodiny a minuty do premiéry třetího sólového filmu Wolverina Logan. Ten do kin dorazí druhého března a pár věcí už je jasných. Třeba to, že půjde o krvavou a drsnou záležitost nebo skutečnost, že se film bude odehrávat v relativně vzdálené budoucnosti (celý článek).

SOUVISEJÍCÍ: DALŠÍ SKVĚLÝ TRAILER NA LOGANA

Pořád ale nebylo úplně jasné, zda bude film zasazen do stejného universa jako série X-Men. Přece jen, i v případě "x-menovských" filmů je časová osa dost zmatená a tvůrci si příliš nelámou hlavu s kontinuitou.

Jak to bude v případě Logana? Na to odpověděl jeho představitel Hugh Jackman:

"Je to samostatný film v mnoha ohledech. Opravdu nezávisí na časových nebo příběhových linkách jiných filmů. Očividně je v tom Patrick Stewart, takže jde o jakýsi crossover, ale je velmi odlišný a velmi svěží. Navazovat na časové linie se stalo šachovou partií, které jste se pokoušeli pomoci, což popravdě nepomohlo odvyprávění příběhu a je to trochu zmatené. Nejsem kritický - X-Meni byli prvním filmem, který odkazoval na komiks, nikdo si nemyslel, že bude další a ony byly a to s jiným režiséry a různými odbočkami."

Dá se pochopit, že si film půjde vlastní cestou, x-menovské filmové universum je opravdu zmatené, scenáristé a režiséři ignorují určité události (a nejde vždy o drobnosti) podle libosti, takže je v tom slušný chaos. A pokud chce Logan čerstvý start, není to úplně špatný nápad.

Ale čerstvý start neznamená, že se film neinspiroval u jiných projektů. Samozřejmě tvůrci pozorně pročítali komiksy a režiséra Jamese Mangolda jeden opravdu zaujal:

"Ano, komiks. Nemyslím, že film se u něj bude inspirovat od začátku do konce, ale myslím si, že skvělý koncept mají Watchmen."

To je velmi dobrá předloha, Watchmen patří k nejoceňovanějším komiksům posledních několika dekád.

Je dobrý nápad odklonit se do filmů X-Men a jít vlastní cestou?

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat