Hvězdné války: Proč se představitel Lukea hádal s režisérem Impérium vrací úder?

Pánové se občas "rafli".

Asi vás nepřekvapí fakt, že štáb a herci si ne vždy sednou. Stává se docela často, že se herci nemají rádi navzájem, případně si úplně nerozumí s režisérem.

A něco podobného se přihodilo i v případě natáčení Star Wars: Epizoda V - Impérium vrací úder (1980). Mark Hamill (Luke Skywalker) prozradil, že se občas neshodl s režisérem Irvinem Kershnerem:

"Poslouchejte, bylo to jiné, než v případě George, George je více technický a příliš nechce mluvit o motivaci a postranních příbězích a podobných věcech. Kershner je více režisérem herců a oba jsme velmi tvrdohlaví a umínění. Takže si myslím, že právě na to odkazoval, když se zmiňoval o tom, že jsme se několikrát pohádali kvůli tomu, jak něco interpretovat. A já na to řekl, ´No dobře. Udělám to podle tebe, ale nejsem z toho nadšený a myslím, že se mýlíš.´ Ale mám ho rád a myslím, že si cení faktu, že jsem měl svůj názor a byl tomu oddaný, protože takový je prostě vztah režiséra a herce, kteří takto spolupracují."

Spolupráce to byla rozhodně plodná, není málo těch, kteří pátou epizodu stále považují za nejlepší díl Hvězdných válek.

Očividně tak neuškodí, když se občas herci a režisér ne úplně shodnou a mají na věc odlišný názor. Samozřejmě se ale nesmí hádat do krve. Menší diskuse jsou v pořádku, scény ať si herci schovají před kameru, ne za ni.

Který díl Star Wars je podle vás nejlepší?

Zdroj: Uproxx
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat