Hvězdné války: Leia měla mít v deváté epizodě skvělé scény. Jaké?

Disney řeší budoucnost princezny Leiy.

Miliony fanoušků jsou stále ještě v šoku z odchodu Carrie Fisher, která zemřela 27. prosince. Snad je pro ně malou útěchou alespoň to, že herečka stihla dotočit všechny scény pro osmou epizodu Star Wars. Otázkou ale je, jak bude situace vyřešena v případě deváté epizody.

Podle všeho měla mít Leia v daném filmu velmi důležité scény. Například se měla shledat se svým bratrem Lukem (Mark Hamill) a také se střetnout se svým synem Kylo Renem (Adam Driver), který zabil její životní lásku a svého otce Hana Sola (Harrison Ford).

Mluví se o tom, že Leia měla mít v devátém dílu výraznější roli než v osmé epizodě. Tvůrci tak musejí vyřešit otázku, co bude s Leiou dál.

Režisér deváté epizody Colin Trevorrow se má desátého ledna sejít s prezidentkou Lucasfilmu Kathleen Kennedy, aby se pobavili o tom, jak postupovat.

Nabízí se několik možností. Tou nejjednodušší by bylo přepsat scénář, takže by se v něm Leia nevyskatovala. Otázkou je, jak by na to reagovali fanoušci.

Je to ale asi lepší možnost, než kdyby byla Leia vytvořena s pomocí digitálních triků. Byť jsou dnes speciální efekty na velmi slušné úrovni, pořád nejsou natolik skvělé, aby legendární princezna mohla na plátně strávit více času a nepůsobilo to zvláštně.

V Rychle a zběsile 7 (2015) se objevila digitální podoba Paula Walkera, ale bystřejší oko si prostě muselo všimnout, že nejde o reálného herce. A ano, v Rogue One jsme mohli vidět princeznu Leiu, kterou stvořili specialisté na triky, ale to bylo jen na chvíli. Moc si neumím (a možná nechci) představit, jak by to vypadalo, kdyby digitální Leia měla být v deváté epizodě výrazně delší dobu než jen pár minut.

Ale předpokládám, že pokud by filmaři přece jen chtěli využít kouzel grafiků, tak by šlo stejně jen o cameo, protože jsou si tvůrci jistě vědomi toho, že tohle řešení má výrazná omezení.

Nakonec je tu ještě možnost přeobsazení. To by určitě také vyvolalo kontroverzi, ale pokud by byla vybrána zkušená a talentovaná herečka, možná by se fandové Star Wars po chvíli uklidnili.

Ani jedna z možností ale není optimální a upřímně tvůrcům jejich situaci nezávidím. Snad se brzy dozvíme, jak to bude s princeznou Leiou dál.

Jaké je podle vás nejlepší řešení?
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat