Deapool 2: Naváže druhý díl na filmy X-Men?

Co na to scenárista?

Universum filmů inspirovaných komiksy X-Men je hodně zmatené. Tvůrci si pohrávají s časovými liniemi a důležitými událostmi, jednoduše řečeno, co platilo v jednom projektu, neplatí ve druhém... A jak je na tom v tomto ohledu Deadpool 2?

V prvním dílu jsme se dočkali odkazů na X-Meny (několik jich tam bylo dokonce k vidění), jak na tom bude pokračování? Naváže na ostatní filmy X-Men? Na to odpovídal scenárista Paul Wernick:

"Co je na Deadpoolovi pěkné, je to, že existuje ve svém vlastním universu. Je součástí většího universa X-Men, ale svým způsobem není. Působí na svět, ale nachází se v přítomnosti. Nezabýváme se šedesátými nebo sedmdesátými léty, případně budoucností. Je to teď a tady. Myslím, že nyní více než kdykoliv jindy, si užije srandu díky tomu, co ostatní dělají v jiných filmových sériích. Ale naštěstí my nemusíme hrát podle stejných pravidel. Deadpool je filmem, který porušil všechna pravidla. A já si myslím, že v tom budeme pokračovat. To zahrnuje i to, že ví, že je ve filmu, mluví k publiku, boří čtvrtou stěnu, něco, co se stalo tak skvělou součástí komiksů v minulosti. Takže ano, myslím si, že časové linie jsou něčím, z čeho si můžeme dělat legraci a nemusíme tomu být podřízeni."

Tvůrci Deadpoola mají na rozdíl od některých jiných koule na to, aby přiznali, že si z toho dělají srandu. Jsou filmaři, kteří si s časovými liniemi pohrávají až to hezké není, ale s vážnou tváří tvrdí, že je to nutné a dělají to pro dobro diváků.

Deadpoolův přístup je mi rozhodně sympatičtější. A proto se nemůžu dočkat druhého dílu. Naneštěstí zatím není jasné, kdy dorazí do kin, ale natáčet by se měl začít tento rok.


Zdroj: THR
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat