A je to, Rogue One má na kontě miliardu dolarů

Disney má důvod se radovat.

Rogue One: A Star Wars Story (2016) byl experiment. Jde o první film z universa Star Wars, který se odklonil od hlavní série. A bylo otázkou, zda něco takového zaujme publikum. Odpověď na to je jasná, zaujme. O aktuálním víkendu se filmu podařilo zdolat legendární hranici miliardy dolarů na celosvětových tržbách.

Rogue One se tak z ekonomického hlediska podařilo překonat i většinu standardních filmů Hvězdné války, aktuálně je třetím nejvýdělečnějším filmem Star Wars po Síla se probouzí (2,07 miliardy dolarů) a Skryté hrozbě (1,03 miliardy). A dá se předpokládat, že Skrytou hrozbu Rogue One brzy předběhne.

Disney udělal velmi dobrou investici, když zakoupil Lucasfilm a jak je vidět, směr, kterým se Disney v případě Hvězdných válek rozhodl jít, se publiku líbí.

Dá se tak předpokládat, že další ze spin-offů, zatím nepojmenovaný sólový film Hana Sola, který se objeví v květnu příštího roku, bude také slavit úspěch. Ostatně, kdo by nechtěl vidět projekt o mládí nejsympatičtějšího pašeráka v daleké předaleké galaxii?

Jak se vám Rogue One líbilo?
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat