Živí mrtví: Seriál má problém, sledovanost je horší a horší

 Co se děje?

Už v případě šesté řady The Walking Dead vznikla určitá nervozita, protože sledovanost sice byla vysoká, ale ne tak vysoká, jak se očekávalo po úspěchu páté série. Dokonce díky tomu na chvíli klesla hodnota akcí stanice AMC.

Ovšem, k uklidnění situace došlo ve chvíli, kdy si premiéru sedmé řady pustilo velmi slušných 17,03 milionů lidí. Tvůrci si tak mohli oddechnout. Ale jen na chvíli, protože hned následující díl ukázal, že zájem lidí opadává.

Druhou epizodu si naladilo 12,46 miliónů diváků, což byl velmi výrazný propadl. A situace se rozhodně nelepší.

Zatím nejnovější díl Get Getters (recenze) přilákal "jen" 11 miliónů lidí. To je pro seriál nejhorší výsledek za nějaké čtyři roky.

Očividně ani účast Negana (Jeffrey Dean Morgan) není takovým lákadlem, jak tvůrci doufali. Ne, že by 11 milionů bylo vysloveně katastrofálním výsledkem, ale ve srovnání s několika předchozími řadami je to velké zklamání.

Ale nemůžu říct, že bych se divil. Máme za sebou pět epizod a ty dějově dost přešlapují na místě a nějakou větší akční scénu, aby člověk pohledal.

Aktuální výsledky sledovanosti nejsou důvodem pro velké obavy, zrušení rozhodně nehrozí, ale určitě je to signál pro tvůrce, že by byli na místě přemýšlet o tom, jak situaci zlepšit.

Baví vás stále The Walking Dead?
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat