Recenze: Živí mrtví 7x05 (Go Getters) - Z Ježíše je ninja, z Maggie vůdkyně a z Carla krasobruslař

Hilltop má nového šéfa. POZOR, SPOILERY!!!

Nová řada The Walking Dead sice začala hodně drsnou epizodou, ale pak se uklidnila a děj plyne kupředu velmi ale velmi pozvolně.

Cílem tvůrců je zřejmě velmi detailně ukázat, jak se jednotlivé postavy vyrovnávají s šokem ze ztráty a tím, že musejí skákat, jak Negan (Jeffrey Dean Morgan) píská.

To je naprosto v pořádku, ale přece jen, máme tu pátou epizodu a dramatických momentů jsme moc neviděli. Na můj vkus příběh příliš dlouho přešlapuje na místě.

Ale abych byl férový, tak v této epizodě byla jedna akční scéna, ve které se ukázalo, že Jesus (Tom Payne) je takový dlouhovlasý Jet Li. Hopsá po stěnách a provádí další "kung fu" kousky.

A byť to může vypadat trochu úsměvně, mě hodně bavilo, když nakopával zadky zombíkům. Je to roztomile ujeté.

Oceňuji i to, že se Maggie (Lauren Cohan) překvapivě rychle vzchopila a netrucuje někde v koutě. A dokonce se zdá, že bude mít na starost kolonii Hilltop. Všichni víme, že její současné vedení není nic moc, Gregory (Xander Berkeley) je slaboch, takže není divu, že uzrál čas, aby ho někdo nahradil.

Když už jsem u Gregoryho, tak z mého pohledu to tvůrci malinko přehání s tím, když se ho snaží prezentovat jako strašpytla a ubožáka. Nemuseli by tolik tlačit na pilu, takhle je to zbytečně okaté. My chápeme, že je Gregory srágora, není třeba nám to neustále otloukat o nos.

Naopak, velmi sympaticky působí zmíněný Jesus. Nejen, že kope zatraceně vysoko, ale je to i člověk, kterému se dá fandit.

Už delší dobu mu nebylo věnováno více prostoru a jak se ukazuje, je to škoda.

Na druhou stranu bych klidně oželel romantickou linku Carla (Chandler Riggs) a Enid (Katelyn Nacon).

Nechává mě naprosto chladným. Nejen proto, že ani jednu z postav nemám zrovna v lásce, ale také proto, že mi to přijde naprosto zbytečné. Upřímně řečeno, momenty, kdy se drží za ruku a bruslí spolu po silnici, mi prostě do The Walking Dead nepasují.

Možná tvůrci chtěli v temných časech nabídnout divákovi trošku naděje, ale to klidně mohli udělat jinak (dojemnější mi přišlo i to, když se Maggie představila příjmením Rhee).

Pokud jde o samotnou zápletku nového dílu, tak k tomu nic moc, co říct. Drtivá většina času je věnována tomu, jak se mění situace v Hilltopu a na moment nám tam zavítají Saviors. Ale kromě jedné rány pěstí a úplně poslední scény se neodehraje nic zlomového nebo převratného. Prostě další "línější" epizoda.

Ve zkratce:

Opět další z pomalejších dílů, který dějově seriál příliš dopředu neposune. Ale radost udělá alespoň to, že Maggie předvede vůdčí schopnosti a Jesus zase, že by se uplatnil jako hvězda akčních filmů. Jinak ale jde o další spíše "tuctovější" epizodu.

Klady

+: Kung Fu Jesus
+: Drsná Maggie

Zápory

-: Nezáživná romantická linka
-: Gregoryho slabošství je zdůrazňováno příliš okatě

Hodnocení: 70 %
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat