Vikings: Na hlavní hrdiny čekají velké změny a co plánuje Ragnar?

Herci a tvůrce se rozpovídali o tom, co se chystá.

Zítra se po (nesnesitelně) dlouhém čekání dočkáme premiéry druhé poloviny čtvrté řady vynikajícího historického seriálu Vikings. A samozřejmě, hromada z nás se těší na návrat Ragnara Lothbroka. Právě o téhle ikonické postavě se pro server IGN rozpovídal jeho představitel Travis Fimmel:

"Nezajímají ho poklady nebo to, aby ve svém životě něco získal. Nemá to nic společného s mocí pro Ragnara. To je něco, o co vlastně nikdy opravdu nestál a to je pravděpodobně důvod, proč je nová řada taková jaká je. Ale on je stále králem, musí se vypořádat se spoustou záležitostí."

Jak jsme si mohli všimnout už v první polovině aktuální série, nebyl Ragnar z kralování zrovna nadšen a to se nezmění. Má totiž jiné cíle, než se jen povalovat na trůně. Chce vyrovnat účty s králem Ecbertem (Linus Roache). To potvrdil tvůrce seriálu Michael Hirst:

"Je to pro něj nedokončená práce. Jenže s ním nechce jít nikdo jiný." 

K tomu Travis dodal:

"Všem nabízí, aby šli, protože má pocit, že jim to dluží, ale tak moc ho nezajímá, jestli skutečně půjdou. Má svou vlastní misi. Už nechce vládnout. Už nikomu dál neříká, co mají dělat. Je to na lidech, mohou si dělat, co chtějí."

O druhé polovině nové řady promluvil i Alexander Ludwig (Bjorn Ironside):

"Byl jsem fanouškem seriálu ještě předtím, než jsem v něm byl a vždy jsem se nemohl dočkat, až budu sledovat Vikingy. Když mi bylo řečeno, že budou představeni tihle noví bratři a budou starší a bude se to točit kolem téhle nové generace a já je k tomu povedu, bylo to nesmírně vzrušující."

"Speciálně tahle řada je důvod, proč jsem přijal roli v seriálu, protože jsem věděl, že to směřuje ke konfliktu mezi Ragnarem a Bjornem. Jeho otec je teď starý a on se od toho musí odpoutat a věnovat se velkým věcem, o nichž vždy snil, že je bude dělat a budou ještě větší, než které dělal jeho otec. To je důvod, proč se tak těším na novou řadu. Bude to velká změna pro všechny."

Alexander se rozpovídal i o postiženém Ivarovi (Alex Høgh Andersen):

"Je mrzák a je toho spousta, co se s tím dá dělat. Vždy jsem věděl, že se stane součástí hry, takže když se ho pokoušeli najít, byl jsem velmi nervozní. Chtěl jsem si být jistý, že budou mít někoho excelentního a oni ho mají. Alex naprosto válí a Ivar je skutečně brilantní postavou."

Líbí se vám, který směrem se vydala čtvrtá řada?
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat