Doctor Who: Proč by měl být společník Doktora vždy ženou?

 Na to odpověděl tvůrce seriálu.

Nejen Doktor je v kultovní sci-fi Doctor Who důležitou postavou, ale málokdo si asi seriál umí představit bez společníka Doktora. Ten měl častěji ženské pohlaví, ale v poslední době se čím dál častěji řeší otázka, zda neuzrál čas, aby byl byl společníkem opět muž. Co si o tom myslí tvůrce seriálu Steven Moffat?

"Vědecká fikce je notoricky mužskou záležitostí. Je možné to prohlásit, protože všichni si tu pochodují v uniformách a mluví o pravidlech. Ale Doctor Who mi vždy přišel spíše žensky. Je plný vlídnosti a soucitu a podivínství a moudrosti místo toho, aby byl násilný. A z tohoto úhlu pohledu je důležité, aby hlavní postava, Doktorův nejlepší přítel, byla žena. Někdo se teď ozval a prohlásil, že se to jmenuje Doctor Who ne Clara (nebo Rose a tak dál). Dobře, poslouchejte, nejmenuje se to ani Doktor, jmenuje se to Doctor Who, je to otázkou toho, kdo se ptá."

Samozřejmě je tu varianta, že by byl další Doktor ženou a tím pádem stál po jeho boku muž. Ale zatím se nezdá, že by něco podobného měli tvůrci v plánu.

Možná se ale pro tento krok rozhodne nový showrunner Chris Chibnall, který na seriál začne dohlížet od roku 2018.

Stáli byste o mužského společníka nebo ženského Doktora?

Zdroj: DoctorWhoTV
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat