Doctor Strange: Film je nebezpečný a varuje před ním Bible, tvrdí křesťanský novinář

 Ne všichni věřící jsou z nové komiksárny nadšení.

Dalo se čekat, že dříve nebo později se ozvou zástupci některých náboženství, kteří budou kritizovat nový film od Marvelu Doctor Strange a to z prostého důvodu, jeho námětem je čarodějnictví. Není to překvapením, vždyť i neškodný Harry Potter byl obviňován z propagace magie. 

A Doctor Strange je o poznání dospělejší podívanou, takže samozřejmě zaznívají hlasy, kterým se vůbec nelíbí, že se věnuje okultní tématice. Slyšet byl hlavně doktor Ted Baer, předseda organizace Christian Film & Television Commission. Baer se zabývá i recenzováním a o filmu prohlásil:

"Je to nebezpečné uvedení do démonického a okultního klamu... Bible jasně v Deuteronomiu 18:9 až 12 a v listech apoštola Pavla 5:20 varuje před tímto typem okultních praktik a čarodějnictví, které se hrdina v tomto filmu učí provádět. Ve filmu také hrdinův guru patřící k New Age učí, že je možné, že neexistuje posmrtný život, že smrt je opravdu koncem a že je to dobrá věc."

Organizace tak projekt ohodnotila jako "odporný". To se ale netýká kvality samotného filmu, ale "nebezpečnosti" obsahu.

Já sice chápu, že nejde o podívanou, která by byla zrovna v souladu s křesťanským učením, ale pochybuji, že po jeho zhlédnutí se začnou diváci hromadně přidávat k satanistickým kultům. 

Věřím, že jediným nebezpečím, které vám v kině při sledování nejnovější marvelovky hrozí je, že se vám udělá špatně z přesoleného a předraženého popcornu. Okultní choutky ve vás snad neprobudí.

Zaslouží si Doctor Strange takovou kritiku?
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

3 komentářů:

  1. Och, áno! Rozhodne nič horšie sa nemôže stať ako to, že deti budú chodiť po vonku a skúšať ho napodobňovať a čarovať, rovnako ako sme to robili my, keď sme boli malí s Harrym Potterom- a táká skazená mládež z nás vyrástla :D Už tomu začínam rozumieť :D

    Viallen z http://all-dreams-are-real.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  2. Já si v dětství hrál na Power Rangers, to je naštěstí v pořádku :D.

    OdpovědětVymazat
  3. Já taky a to jsem jen spoluzakovi vykopl zub.

    OdpovědětVymazat