Teorie velkého třesku: Skončí seriál, protože je moc drahý?

 Za hubičku opravdu není.

The Big Bang Theory je sice extrémně úspěšná, pokud jde o sledovanost, ale také není vůbec laciná. Jedna epizoda údajně vyjde na devět milionů dolarů. Není to žádným velkým překvapením, platy herců jsou nemalé, dostávají 900 tisíc a 1 milión dolarů za epizodu.

Stanice CBS tak musí spoléhat nejen na příjmy z reklamy, ale také na takzvanou syndikaci (televize platí CBS za práva na vysílání, případně také přispívají na produkci). Ovšem, podle všeho stanicím, které nespadají pod značku CBS vypršela smlouva během osmé řady a kabelová stanice TBS pak má smlouvu do konce desáté řady.

Pokud by se například TBS už nechtělo platit za šanci nabízet Teorii velkého třesku (k dispozici má práva na více než 200 dílů, s čímž si nějakou dobu vystačí), znamenalo by to pro CBS slušný problém.

SOUVISEJÍCÍ: KOLIK BEROU HERCI Z TEORIE VELKÉHO TŘESKU, HRY O TRŮNY NEBO GILMOROVÝCH DĚVČAT?

Navíc se blíží doba, kdy budou herci znovu vyjednávat o platech. A přestože se většina vyjádřila v tom smyslu, že by chtěli pokračovat, dá se očekávat, že někteří budou žádat ještě více peněz než dosud a to by také mohlo zkomplikovat situaci.

Pokud jde o příjmy z reklam, tak v jednom dílu je 16 spotů s tím, že se za každý platí 350 tisíc dolar. Jednoduchými počty se tak dá dojít k tomu, že za reklamy dostane CBS 5,6 miliónů dolarů, ale náklady jsou vyšší. Jak bylo řečeno, jeden díl vyjde na zhruba 9 milionů.

Jakkoliv se tak zdá šílená myšlenka rušit seriál, který sleduje klidně i více než 20 milionů diváků, stát se to může, pokud budou herci žádat výrazně vyšší platy a ostatní stanice nebudou chtít platit za práva na syndikaci.

Ale zatím to vypadá, že bychom se s Teorií loučit neměli. Jasno ale bude až za nějakou dobu, kdy skončí rozhovory o platech a budou dohodnuty nové smlouvy o syndikaci.

Zdroj: Variety
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat