Star Trek: Tvůrce Hannibala nakonec na seriál nedohlédne

 Co se stalo?

Star Trek je hodně žhavou značkou, o čemž svědčí úspěch novodobých filmů, takže není divu, že chce stanice CBS z popularity Stark Treku také něco vytěžit a dala zelenou seriálu nazvanému Star Trek: Discovery, který bude nabízen skrze její streamovací službu.

Showrunnerem (tedy někým, kdo dohlíží na každodenní natáčení) měl být Bryan Fuller (stojí například za vynikajícím Hannibalem).

To ale už dál neplatí, Bryan ze své pozice odstoupil. Důvodem ale nejsou docela běžné "kreativní neshody", ale něco mnohem méně bulvárního:

"Zdroje tvrdí, že šéfové CBS jsou velmi spokojení s materiálem, na kterém dosud Fuller pracoval, ale byli velmi nervózní z toho, že toho má prostě moc a nebyla tu ochota znovu posunout datum premiéry."

To prozradila nejmenovaná osoba pro server Variety.

Je faktem, že premiéra se posunula z ledna příštího roku na květen a kromě toho, Fuller má skutečně rozdělané další projekty, jako je například fantasy American Gods pro stanici Starz a Amazing Stories pro NBC.

Fuller se bude nadále na seriálu (jehož jednotlivé epizody prý vyjdou na 6 až 7 milionů dolarů a hlavní postavou bude ženská důstojnice) podílet, ale ne na každodenní bázi.

CBS v reakci na odstoupení Fullera vydala prohlášení, které zní:

"Jsme extrémně spokojení, pokud jde o kreativní rozhodnutí v případě Star Trek: Discovery a silnými základy, které nám Bryan Fuller pomohl pro seriál vytvořit... Kvůli jiným projektům nebude Bryan schopen dohlédnout na každodenní natáčení Star Treku, ale zůstane výkonným producentem a bude nadále dohlížet na příběhový rámec celé řady. Alex Kurtzman, spolutvůrce a výkonný producent, společně s Fullerovými produkčními partnery a dlouholetými spolupracovníky Gretchen Berg a Aaronem Harbertsem, bude pokračovat v dohlížení na každodenní natáčení společně s existujícím scenáristickým a produkčním týmem. Bryan je brilantním kreativním talentem a oddaným fanouškem Star Treku, který nám nám pomohl načrtnout vzrušující kurz pro seriál. Všichni jsme oddáni tomu, aby byla tahle vize realizována a těšíme se na premiéru Star Trek: Discovery, která se odehraje v květnu 2017."

Kromě toho bylo také oznámeno, že v seriálu uvidíme homosexuálního herce, který ztvární jednu z hlavních rolí, ženského a mužského admirála, klingonského kapitána, mužského poradce nebo britského lékaře.

Tedy klasická různorodá ústřední partička, což je jedním z průvodních znaků seriálů Star Trek.

Který seriál Star Trek je zatím váš nejoblíbenější?

Zdroj: THR
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat