Simpsonovi: Úplně první epizoda byla tak hrozná, že byl seriál málem zrušen

Jeden z tvůrců se rozpovídal o tom, kdy se herci a štáb obávali konce.

V neděli jsme si mohli užít neuvěřitelnou 600. epizodu seriálu The Simpsons. Žlutá rodinka ze Springfieldu je s námi už neuvěřitelných 28 řad, ale ne vždy tvůrci věřili tomu, že bude jejich animované "dítko" na obrazovkách tak dlouho.

Výkonný producent Al Jean popsal dvě situace, kdy se obával toho, že Simpsonovi dostanou stopku:

"Jednou to bylo po 23. řadě, kdy chtěl Fox snížit rozpočet o 25 % a udělali to. Byli jsme požádáni, abychom připravili finální epizodu, která se bude jmenovat ´Holidays of Future Passes.´ Nebyla tu touha zrušit seriál, ale přesunutí na neděli ze čtvrtka byla velkou pomocí. Jsem si jistý, že bychom dál neběželi, pokud bychom nebyli vysíláni v neděli."

Ze zrušení ale měli tvůrci obavy mnohem dříve, než po 23. řadě:

"První epizoda, kterou všichni viděli dokončenou, byla katastrofou. Byla tu myšlenka na zrušení celé téhle věci. To, co udělali, bylo to, že ji neposlali stanici. Stanice dostala druhý díl, tedy ´Bart the Genius.´ Premiéra měla být na podzim roku 1989 a oni posunuli premiéru a začalo se vánočním dílem . Neodvysílali první díl, dokud nebyl přepracovaný a běžel jako poslední z první řady."

Naštěstí vše dobře dopadlo a my si můžeme seriál užívat už téměř tři dekády. A přestože někteří tvrdí, že Simpsonovi už dávno ztratili své kouzlo, pořád mají co nabídnout.

Baví vás stále Simpsonovi?

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat