Sledovanost nového dílu American Horror Story byla skvělá. The Big Bang Theory naopak zklamala

Sledovanost premiér nových řad dvou kultovních sérií.

Máme za sebou premiéry nových řad dvou velmi oblíbených projektů. American Horror Story a Teorie velkého třesku

Zatímco u American Horror Story diváků během minulé série trochu ubylo, The Big Bang Theory na tom bylo stále velmi dobře.


Ale jak je to s nimi v nové televizní sezóně? Jsou stále tak populární? 

American Horror Story určitě. První díl ze série s podtitulem Roanoke (případně My Roanoke Nightmare) si pustilo 8,3 milionů lidí v den premiéry (5,6 milionů v cílové skupině 18 - 49 let) a pokud započteme i ty, kteří se podívali v následujících třech dnech, dostaneme se na číslo 10,9 milionů diváků. 

Daná epizoda se tak stala třetí vůbec nejsledovanější ze všech, které American Horror Story nabídlo. Navíc jde o sedmý nejsledovanější pořad v historii stanice FX. 

Na druhé straně, premiéra páté řady byla o něco úspěšnější (zhruba o 800 tisíc diváků), pak ale zájem docela poklesl.

A teď se podíváme na Teorii velkého třesku. Ta patří k nejúspěšnějším komediálním projektům posledních let, takže tvůrci jistě očekávali, že se vrátí ve velkém stylu (bez ohledu na to, že cliffhanger z finále předchozí série nebyl úplně napínavý).

No, asi budou zklamaní. Ve srovnání s premiérou deváté řady došlo k poklesu sledovanosti o 23 % v cílové skupině 18 - 49 let. Pokud se podíváme na celkový počet lidí, kteří si seriál pustili, tak to byl úbytek "jen" o 15 %. 

Současně je ale na místě poznamenat, že premiéru zhlédlo 15,4 milionů lidí, což je pořád skvostné číslo. 

Jenže, seriál je docela drahý (herci v hlavních rolích berou milion za epizodu), takže pokud by došlo k výraznému poklesu sledovanosti, je možné, že bychom se už s ústřední partičkou dlouho vídat nemuseli...

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat