Purge: Úspěšné hororové filmy se dočkají seriálové podoby

 To je ale překvapení.

Pokud nějaký film zaboduje, hraničí téměř s jistotou, že se dříve nebo později dočká seriálové podoby. Alespoň v poslední době to tak vypadá.

A nejinak tomu bude i v případě oblíbené hororové filmové série Purge. Ta spadá do kategorie projektů, které stojí pár milionů dolarů, ale vydělávají mnohonásobně více. A tak proč nezkusit zopakovat podobný úspěch i v případě televizní verze?

Za dosavadními třemi filmy stojí James DeMonaco a právě on potvrdil, že se pracuje na seriálové podobě:

"Přišli za mnou s nápadem na seriál, mou ideou je udělat šest nebo sedm dějových linek. A já je propojím, použiji flashbacky."

James uvažuje o kratší sérii, nezdá se, že by plánoval klasickou řadu o cca 23 dílech. Vypadá to tak, že pokukuje po kabelových televizích, kde běžně vznikají například desetidílné projekty:

"Důvod, proč se mi líbí nápad na možná 10 hodin dlouhou věc, je to, že ve filmech něco takového nepůjde, prostě proto, že máte k dispozici jen určitý prostor a čas, nemůžete se hlouběji ponořit do komplexnosti toho, co někoho pohání, aby spáchal hrozný čin během té noci. Ať už je to pomsta nebo je to touha, ale co by mohlo být zajímavé v televizním pořadu je použití flashbacků, kdy by se začalo během noci Očisty, ale pak byste se se seriálem vrátili zpět a zjistili, jak se lidé dostali tam, kde jsou teď. Uvidíte pár, který je v dané noci vyšinutý, ale ukažme vše, co k tomu vedlo, co vedlo k momentu, kdy se manžel pokouší zabít svou ženu - je to nevěra nebo obvinění z nevěry nebo problém s penězi. Bude zajímavé ukázat tyhle dějové linky, tyhle dramatické a komplexní dějové linky, které vedly lidi k tomu, že vezmou zbraň nebo nůž a někoho zabijí. Myslím, že je tu něco skvělého na tom, co můžeme udělat s prostorem, který poskytuje televize - potencionálních 10 hodin."

Sice zatím není jasné, kdy přesně seriál uvidíme, ale James potvrdil, že produkce pokračuje velmi rychle. Možná se tak dočkáme už příští rok.

Líbí se vám filmy ze série Purge?
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat