Proč je nová automobilová show Jeremyho Clarksona drahá "jako prase"?

Pořad The Grand Tour není za hubičku.

Nový Top Gear se potýká s nemalými problémy (sledovanost nic moc, skandály týkající se exmoderátora atd. atd) a není vůbec nereálná představa toho, že by pořad mohl klidně skončit. Ale automobiloví fandové se nemusejí bát, streamovací odnož společnosti Amazon pracuje na show The Grand Tour, kterou budou uvádět původní moderátoři Top Gearu Jeremy Clarkson, Richard Hammond a James May.

SOUVISEJÍCÍ: PĚT NEJVĚTŠÍCH SKANDÁLŮ TOP GEARU

Ta ovšem podle některých informací není vůbec laciná. Objevily se zvěsti, které mluví o milionech a milionech dolarů. A přestože nikdo z tvůrců nechce konkrétní částku potvrdit, producent Andy Williams potvrdil, že The Grand Tour stojí plno peněz a vysvětlil proč:

"Je to pěkná pecka.. Natáčet drama v rozlišení 4K dává smysl. Ale natáčet tento druh reality show ve 4K nedává vůbec smysl, ale to nám bylo zadáno." 

Je to velmi odvážné, prohlásit, že rozhodnutí šéfů o ultravysokém rozlišení není úplně ideální. ale Andy se zřejmě jejich hněvu neobává. Navíc, dá se s tím souhlasit, někteří lidé tvrdí, že 4K je stejná bublina jako 3D, která brzy splaskne.

Producent se dál vyjádřil ke spekulacím o tom, že jedna epizoda vyjde na 4 miliony liber:

"To, co se píše jsou hovadiny. Jsou to kraviny. Ale co naděláte, řekněme, že je to 3 999 000 dolarů za epizodu? Ne, není." 

Rozpočet sice neznáme, ale je jasné, že nízký nebude. Jestli byly peníze vynaloženy dobře, to zjistíme v blízké budoucnosti. I když zatím není jasné, kdy přesně.


Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat