5 největších skandálů pořadu Top Gear

Top Gear už roky provází jeden skandál za druhým.

K motoristickému pořadu Top Gear neodmyslitelně patří auta, drsný humor a také skandály. Za dobu novodobé verze pořadu jich bylo hned několik. Podívejme se na pět těch nejvýraznějších.

Pravá britská facka

Začněme asi tou nejznámější aférou, která vedla k odchodu moderátora Jeremyho Clarksona. Ten se během natáčení dožadoval teplého jídla (mám pocit, že to byl steak), ale producent pořadu Oisin Tymon byl schopný sehnat pouze obložený talíř, protože kuchař už odešel domů. Jeremy to nepřijal zrovna dobře a Oisinovi jednu "lupnul". To byla pro stanici BBC poslední kapka a Jeremy musel z pořadu odejít. Holt, ani celebrity si nemůžou dovolit vše. Ze solidarity ho následovali jeho dva kolegové James May a Richard Hammond. Trojice chystá nový motoristický pořad pro Amazon.

Údajně to ale nebylo poprvé, co Jeremy někoho napadl. V roce 2004 na akci British Press Awards měl Clarkson vrazit pěstí moderátorovi a novináři Piersu Morganovi, který si odnesl jizvu nad levým obočím. A co bylo důvodem útoku? Clarkson nemá Morgana vůbec v lásce, protože noviny Mirror, v nichž Morgan pracoval, získaly "muchlovací" snímky Jeremyho a ženy, která rozhodně nebyla jeho manželkou a uveřejnily je. Ale je na místě zmínit, že poprvé fotografie v novinách nevyšly, protože Morgan vyslyšel prosby Clarksona a příběh nevydal, ale když byl o pár let později Jeremy nachytán znovu, snímky už nezůstaly tajemstvím.

Zavražděné prostitutky

Jeremy je proslulý tím, že má rád drsný humor, ale ne všichni tomu fandí. Například řidiči kamiónů nebyli vůbec nadšení, když Clarkson zažertoval o tom, že právě oni vraždí prostitutky. BBC následně obdrželo více než 500 stížností, ale jak je u Jeremyho zvykem, do omluvy se nehnal. A zastali se ho i někteří kamioňáci, kteří to prostě brali jako ne úplně vhodnou, ale pořád legraci.


Ministerský předseda je *****

Na politiky nadává většina z nás, ale u celebrit je trochu problém, že se to obvykle rozkřikne. A tak, když Jeremy Clarkson před natáčením Top Gearu údajně prohlásil, že je tehdejší ministerský předseda Gordon Brown "pitomá k*nda", vyvolalo to bouřlivé reakce. Ale i tohle Jeremy ustál a v Top Gearu zůstal.

Co si trochu "zahajlovat"?

Zrovna ovace si Jeremy nevysloužil ani, když během natáčení naznačoval hajlování a odkazoval na Hitlerovu propagandu a okupaci Polska Němci. Za to si vysloužil kritiku nejen ze strany diváků, ale také se ozvala německá vláda. Stížnosti dorazily i přímo do BBC, ale to je nakonec smetlo ze stolu.

Nejen Jeremy zlobí

Sice by se mohlo zdát, že rebelem je jen Jeremy, ale i nový moderátor Top Gearu Chris Evans nemá úplně čisté svědomí. Po pouhých pěti epizodách nové řady z pořadu odešel. Prý se neměl v lásce s dalším moderátorem Mattem LeBlancem  a kromě toho se pár hodin před oznámením o jeho odchodu objevila zpráva, že je vyšetřován policií kvůli sexuálnímu napadení z devadesátých let. Také se proslýchá, že žárlil na pozornost, kterou dostávají ostatní moderátoři a stranil se jich.

Myslíte, že skandály k Top Gearu patří nebo byste se bez nich klidně obešli?
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat