6 nejbrutálnějších seriálů poslední doby

Několik sérii, ve kterých se krví nešetří.

Jedna věc je jistá, násilí a sex v televizi budou zkázou lidstva. To ví přece každý, že brutalita a nahota na obrazovkách je to nejhorší, což náš druh potkalo (samozřejmě, že je to ironie). Ale zdá se, že to tvůrcům vůbec nevadí a neustále vysílají na obrazovky projekty, ve kterých se sekají ruce, hlavy a provádí další podobné věci. Tady je šest těch, u kterých se může slabším povahám zvednout "kufr". 


V tomto případě nejde o seriál, ve kterém by se brutalita týkala živých lidí, ale to neznamená, že se nemůže někomu při sledování Bones udělat poněkud nevolno. Je zvykem, že se na začátku skoro každého dílu objeví nějaká mrtvola a v 99 procentech případů je velmi zohavená a daný nebožák často zemřel hodně nepěkným způsobem. A žaludek diváka se neuklidní ani později, kdy začnou hlavní hrdinové nebožtíka pitvat, čistit jeho kosti a provádět další "nechuťárny".

5. American Horror Story

American Horror Story v poslední době už tolik neklade důraz na kvalitní příběh, ale je přehlídkou erotických a také krvavých scén. Velmi krvavých scén, které hodně hrají na efekt. Podřezávání, ubodání a podobné laskominy jsou na denním pořádku. A nechybí ani divoký sex v krvi zalité posteli. Něco pro fandy hektolitrů životodárné tekutiny. 


Výtečný historický seriál je temným výletem do minulosti, kde se brutalitou opravdu nešetří. Ať už je řeč o velkolepých bitvách nebo komorních soubojích, případně rituálech, můžete si být jistí, že skoro vždy půjde o hodně krvavou podívanou. Ale holt v dané době to nebyla procházka růžovým sadem a krev tekla proudem. 


V první řadě je na místě poznamenat, že seriál Banshee nabízí jedny z nejlepších bojových scén, které se za poslední roky objevily na televizních obrazovkách. A kromě toho, že jsou skvěle choreograficky zvládnuty, jsou také extrémně brutální. Nemluvím o lámání kostí, takové věci jsou pro "čajíčky", ale o momentech, jako je například vyrvání kusu krku a o dalších podobných "fatalitách". 


První a druhé místo asi nebudou velkým překvapením. The Walking Dead si srdce diváků získali také proto, že nabízejí vynikající masky a obecně výpravu. A každých pár minut je v nich doslova rozcupován nějaký zombík, případně živý člověk a obvykle je to hodně brutální podívaná zahrnující rozstřelené mozky nebo vyrvané vnitřnosti. 


Asi nikdo, kdo Game of Thrones sleduje, nebude překvapen, že skončila na první místě. Ostatně, který jiný seriál nabídl (a určitě ještě nabídne) tak bizarní plejádu úmrtí? Ať už je to polití roztaveným zlatem, klasika v podobě useknutí hlavy, případně její rozmačkání (doslova). A aby toho nebylo málo, tak často podobným způsobem skončí sympatické postavy, což šokuje ještě víc.

Čestná zmínka: Hannibal

Seriál už sice před nějakou dobou skončil, ale i on si zaslouží zmínit. Musí se mu nechat, že na poměry klasických televizí, které obvykle nemohou být tak odvážné jako kabelové, nabídl několik hodně šokujících krvavých scén.

Samozřejmě bych mohl pokračovat, brutality je v seriálech dost a dost. Ale já se zeptám vás, který seriál vás svou brutalitou zaskočil nejvíc? 
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat