5 věcí, které jste možná nevěděli o Simpsonových

Pár zajímavostí, kterých jste si možná nevšimli.

Tvůrci Simpsonových se neustále snaží zaujmout diváka různými způsoby. Ať už jsou to vtípky odkazující na aktuální události, camea různých celebrit nebo třeba crossoverové epizody s Futuramou případně Griffinovými

Kromě toho se v seriálu skrývají různá pomrknutí, kterých si ne každý všimne. Tady je pět z nich. 

Kód A113

V seriálu se několikrát objevil kód A113. Krusty ho měl na vězeňské mundůru v epizodě Je Šáša vinen?, stejně tak byl k vidění na vězeňském obleku Leváka Boba a nebo na poznávací značce šerifa Wigguma. A na co A113 odkazuje? Jde o číslo místnosti z California Institute of the Arts, kde studovala hromada tvůrců Simpsonových.

Členové štábu jako "křoví"

Když už jsme u členů štábu, tak se tvůrci, producenti, ale i herci, kteří propůjčují hlasy postavám, často objevují (samozřejmě v animované podobě) v davu lidí, případně na pozadí, takže je ne každý zaznamená. Ale pozorný divák si mohl všimnout například duchovního otce Simpsonových Matta Groeninga, jehož animovaná verze se v seriálu ukázala několikrát a vidět jsme mohli třeba Dana Castellanetu, který dabuje v originálu Homera. 

Částka na displeji v obchodě

Nedílnou součástí znělky Simpsonových je moment, kdy Marge nakupuje v obchodě a Maggie projede skenerem a na displeji kasy se zobrazí určitá částka. Ta ale není náhodná. Původně to bylo 847,63 dolarů. To byly v dané době náklady na výchovu mimina v USA. Během dvacátého čtvrtého čarodějnického speciálu se ukázalo ďábelské číslo 666. Aktuálně je nejdříve k vidění částka 243,26 dolarů, ale poté, co skennerem projede Maggie, zdvojnásobí se na 486,52 dolarů. K této změně došlo ve chvíli, kdy se seriál začal vysílat v rozlišení HD. 

Čím se liší bůh a Ježíš? 

V seriálu se čas od času objeví Ježíš nebo bůh a ti se něčím odlišují od ostatních postav. Čím? Počtem prstů. Zatímco ostatní mají na rukách a nohách jen čtyři prsty, bůh a Ježíš jich mají pět. Tvůrci nikdy nevysvětlili, jaký je důvod. Někteří diváci si myslí, že je to chyba, jiní tvrdí, že jde o účel, kdy mají být božské bytosti jiné než ty "běžné". Jen pro upřesnění, v jedné epizodě měl Ježíš pro změnu jen tři prsty. 

Něco pro milovníky matematiky

V Simpsonových se několikrát objevily různé složité matematické příklady a podobné lahůdky. A nejde o náhodné rovnice, několik tvůrců Simpsonových totiž vystudovala matematiku na Harvardově univerzitě, takže dané příklady odkazují na různé matematické fajnovky jako je Mersennovo prvočíslo a název kina ve Springfieldu Googolplex je zkrácenou verzí čísla, které je prý tak obrovské, že kdybychom ho chtěli vypsat bez mocnici, nevešlo by se do našeho vesmíru.

Baví vás pořád Simpsonovi?
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat