Outlander: Proč je seriál tak odlišný od knih?

Vysvětlil výkonný producent.

Seriál Outlander/Cizinka je povedenou historickou zábavou říznutou cestování v čase. A jak asi víte, seriál se inspiroval u knižní série Diany Gabaldon. Ale pokud jste ji četli, tak jste pochopili, že televizní verze se od předlohy dost liší.

Proč tomu tak je, to vysvětlil výkonný producent seriálu Ronald D. Moore v rozhovoru pro server Deadline. Tvůrce prozradil, že seriál je koncipovaný i pro ty, kteří neznají psanou verzi:

"Se seriálem Outlanderem si vždy vybavím mou vlastní zkušenost jako diváka, který nezná předlohu a to používám jako takový návod pro Outlandera, protože jsou velmi odlišným publikem. Myslím, že je pro nás snadné začít, když máme fanouškovskou zkušenost a známe knihy tak dobře. A to tvoří hrubé obrysy seriálu a když píšeme seriál, tak známe výrazné spojitosti, známe příběhové pozadí, známe děj a s tím posouváme... Vidím to jako mou práci, neustále se snažit aby to diváky, kteří znají jen televizní verzi, bavilo." 

Já s tím rozhodně nemám problém. Ať se tvůrci klidně odkloní od předlohy, pokud je seriál zábavný. A to v tomto případě je.

Nedávno skončila druhá řada, schválena byla třetí i čtvrtá, ale není známo datum jejich premiéry.

Vadí vám, že se Outlander liší od knih?
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat