Živí mrtví: Zřejmě se chystá soud kvůli jménu The Walking Dead

Co se děje?

The Walking Dead jsou extrémně populárním komiksem i seriálem a dalo se tak očekávat, že dříve nebo později se objeví někdo, kdo se pokusí přiživit se na téhle populární značce. Alespoň si to myslí Robert Kirkman a jeho tým.

Kirkman se rozhodl pustit se do právního boje s nově vznikající restaurací, která by měla nést jméno The Walking Dead. Ovšem, protistrana se brání tím, že daný název je popisný, není unikátní a připomněla, že termín "Walking Dead" se především (ale nejen) v hororovém žánru používá naprosto běžně.

Plus bylo zmíněno, že sám Kirkman se dopustil něčeho podobného, když jeden ze svých komiksů pojmenoval Night of the Living Dead. A jak asi víte, stejné jméno nese film otce zombie žánru George A. Romera:

"Žalobce nikdy nevzal v potaz fakt, že to, co se přihodilo panu Romerovi, se může stát i jemu." 

Je pravda, že spojení "Walking Dead" není tak výjimečné, aby si ho mohl nárokovat jen Kirkman, na druhou stranu, restaurace má podávat zdravé řecké jídlo, takže vyvstává dotaz, proč její vlastníci chtějí použít zrovna tenhle název (nebo vás napadá nějaké logické spojení mezi termínem Walking Dead a svěží středomořskou stravou?).

Jak to vypadá, o tom, kdo je v právu, bude muset rozhodnout soud.

Zdroj: THR
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat