Penny Dreadful: Tvůrci vysvětlují, proč se nedočkáme čtvrté řady

A co na to říká Eva Green? POZOR, MOŽNÉ SPOILERY!!!

Máme za sebou finále třetí řady výtečné hororové podívané Penny Dreadful a smutnou zprávou je, že jde o poslední epizodu vůbec (pokud se tedy za pár let nedočkáme rebootu, spin-offu nebo něčeho podobného). 

Je to škoda, protože šlo o skvěle obsazený a atmosférický projekt, který stěží hledal konkurenci. Ale rozhodnutí je finální a tvůrce Penny Dreadful John Logan prozradil proč:

"Tenhle seriál je o Vanesse Ives a jejích potíží s vírou - o tom, jak se jedna žena potýká s Bohem a ďáblem. Někdy v polovině druhé řady, během natáčení - takže před nějakými dvěma roky - jsem si uvědomil, kam míříme. Žena, která ztratila svou víru během druhé řady, musí najít cestu zpět. Co si to vyžádá? Pro mě to byl vrchol - konečně najde usmíření s Bohem. Pochopil jsem, kam seriál míří a tak jsem o tom mluvil s Evou a také Davidem."

Davidem Nevinsem, což je prezident stanice Showtime, kde seriál běžel:

"Má krátká odpověď je, protože mě John přesvědčil, že tohle byl správný konec, správný čas na konec. Vanessa Ives se dočkala uzavření svého příběhu a bez Vanessy Ives nemůže pořad pokračovat."

A co na to říká samotná Eva Green?

"Vanessa mi bude chybět. Bude to těžký odchod. Moci hrát tak nádhernou postavou je pro herce dar a já jsem za to velmi šťastná."

Přestože se v seriálu objevila hromada skvělých herců, Eva mezi nimi vynikala. Byla jednoduše skvělá a ač mě to mrzí, tak musím souhlasit s tím, že bez Vanessy by to nebylo ono. 

Bylo podle vás Penny Dreadful ukončeno ve správnou dobu?

Zdroj: Variety, TVline
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

3 komentářů:

  1. Podle me posledni dil zabil cely serial. Byla jsem z toho velmi zklamana. Konec byl odflaknuty a bez spetky snahy vymyslet hezky konec.
    Proste ji zastreli a pohadky je konec. Cely serial jsem uplne zboznovala, dokazal me prekvapit, udrzet tu pozornost. Poslednim dilem komplet cely serial uz stoji za nic. Celou dobu ona bojuje a cekala jsem pro ni lepsi stastny konec. Jakoze na kazdeho ceka hezky konec, tak jak ji to kazdy rikal behem celeho serialu. Jestli je stastny konec smrt, tak potom jsem nepochopila logiku serialu. Je to hrozna skoda. Doufam ze Eva bude mit jinou moznost, kde ukaze svuj talent jako v tomto serialu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten konec byl opravdu hodně uspěchaný. Krátký proslov, pic a bylo to.

      Vymazat
  2. Celý seriál mě bavil doslova jsem hltal každý díl.Evě Green role slušela a neskutečně sedla..konci by slušel happyend a byl bych spokojený.Zůstalo mnoho otazníků což je škoda mohli to ještě dotáhnout..

    OdpovědětVymazat