Hra o trůny: Musela zemřít strašnou smrtí, říká tvůrce o jedné postavě

Režisér a Sophie Turner promluvili o aktuální epizodě. POZOR, SPOILERY!!!

Dlouho očekávaná epizoda Battle of the Bastards (recenze) je za námi a odehrálo se v ní několik klíčových okamžiků. Jedním z nich bylo to, když konečně zemřel Ramsay Bolton (Iwan Rheon). A jeho konec nebyl vůbec pěkný. Ale skoro tomu bylo jinak. Prozradil to režisér daného dílu Miguel Sapochnik:

"Musím přiznat, že jsem trochu chtěl, aby s Ramsayem začali lidé soucítit oním nádherným způsobem, kterým Hra o trůny staví věci na hlavu, ale (David Benioff a Dan Weiss, tvůrci seriálu, pozn. redakce) v tom měli jasno. Nechtěli žádné sympatie pro Ramsaye Boltona a tentokrát chtěli krev. Svým způsobem souhlasím, tohle nebyla chvíle na morální ambicióznost. Ramsay musel zemřít a to hrozivě. Tohle bylo něco, na co publikum čekalo až to uvidí. Bylo řečeno, že není potřeba ukázat naplno onen masakr. To, co ponecháme na naší představivosti, je vždy horší."

Ale ani pokud nemáte bohatou fantasii, tak jste nemuseli smutnit, tvůrci zase tak lakomí nebyli a ukázali pár šťavnatých momentů ze scény, ve které se hladoví psi vhrnuli na Ramsaye. 

A byla to Sansa Stark, která je na šíleného Boltona poslala. O tom se rozpovídala její představitelka Sophie Turner:

"Zamilovala jsem si představu toho, že Jon zabil Ramsaye. Ale potom si říkám, ne, Sansa potřebuje své první zabití a musí to být Ramsay. Nikdo jiný, ale ona. A když v podstatě řekl, ´On je tvůj.´ Já na to, ´Ano!´ Nechala ho napospas smrti, odešla, aniž by sledovala to, jak umírá. Je to tak skvělá scéna, tak skvěle napsaná a je skvělé, že jsem mohla poprvé zabít." 

Určitě to byla poetická spravedlnost. Sansa byla jednou z těch, kterým Ramsay dával zabrat nejvíc a tak bylo fajn, že to byla právě ona, kdo ukončil jeho řádění. I když se přiznám, že by se mi asi více líbilo, kdy by se mu během jeho umírání dívala přímo do očí. Ale zase po ní nemůžu chtít vše, bylo to její poprvé. 

Jak se vám líbil konec Ramsaye?

Zdroj: EW

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat