Hra o trůny: Fanoušci se vztekají. V aktuální epizodě jim něco chybělo

Co? POZOR, SPOILERY!!!

Nejnovější díl Game of Thrones The Broken Man (recenze) nám představil postavu označovanou jako bratr Ray (Ian McShane). Zkušení čtenáři vědí, že se inspiroval u septona Meribalda známého z knižní předlohy.

A právě Meribald měl v knize Hostina pro vrány proslov, který vysvětloval, jak se přihodilo to, že jsou lidé "zlomení" (broken). Mnozí tak očekávali, že v epizodě, která se jmenuje The Broken Man se onoho proslovu dočkáme.

Nestalo se. Následující slova nezazněla:

"Pokud chtějí nové boty nebo teplejší kabát nebo možná rezavou železnou helmici, vezmou ji mrtvole, ale dlouho předtím kradli také od živých, od rolníků, kteří bojují za svou půdu, od lidí, kterými oni sami byli. Zmasakrovali jejich ovce a ukradli jejich kuřata a odtud už byl jen malý krůček k tomu, aby ukradli i jejich dcery. A jednoho dne se rozhlédli a uvědomili si, že všichni jejích přátelé a jejich příbuzní jsou pryč, že bojují po boku cizích lidí pod praporcem, který stěží poznávají. Oni nevědí, kde jsou nebo jak se vrátit domů a lord, za kterého bojují ani nezná jejich jména a přesto se objeví a křičí na tě, aby utvořil formaci, linii s jejich kopími a kosami a nabroušenými motykami, aby udrželi svou pozici. A objeví se rytíři, muži bez tváře, oděni do oceli a zdá se, že železný hrom jejich útoku naplňuje svět...

A pak se člověk zlomí."

Ne, že by Ray neměl pár zajímavých monologů/dialogů, ale žádný nebyl tak epický a je to škoda. Zabral by je pár minut, ale určitě by zanechal hluboký dojem a především by nepeskovali fandové knižní předlohy.

Ale pozdě bycha honit, Ray už žádný proslov mít nebude.

Jak se vám nová epizoda líbila?
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat