Top Gear: Nejhorší start za deset let. Premiéra nové řady zklamala

Sledovanost neoslnila.

A je to za námi. První díl nové řady Top Gearu s novými moderátory. Spousta lidí byla hodně zvědavá, jak to dopadne. Přece jen, nebylo málo těch, kteří prorokovali pořadu to, že bez Jeremyho Clarksona, Richarda Hammonda a Jamese Maye nemá šanci na úspěch.

Nakonec to nedopadlo úplně katastrofálně, první epizodu v domovské Velké Británii sledovalo 4,4 milionů lidí. Ovšem, také to není výsledek, ze kterého by mělo mít BBC radost. Jde o nejhorší start nové řady za posledních deset let.

Množství diváků je srovnatelné s premiérou osmé řady, která začínala s 4,75 miliony lidí. To bylo v roce 2006. Naopak, o rok později si první díl nové série pustilo 8,13 milionů diváků, což je dosavadní rekord, pokud se bavíme o startu nových sérií.

Ale i s ne úplně oslňujícím počtem diváků se Top Gearu podařilo stát se nejúspěšnějším pořadem, který začínal ve 20:00.

Přesto je určitě stanice BBC rozčarovaná. A nejen ona. Jeden z nových moderátorů Chris Evans se před premiérou nechal slyšet, že sledovanost pod pět milionů pro něj bude zklamáním...

Pokud jde o hodnocení daného dílu, tak lidé zrovna nepějí ódy. Ocenili zábavné hosty (Gordon Ramsay a Jesse Eisenberg), výkon moderátorů je ale neoslnil.

Dá se očekávat, že sledovanost ještě klesne. To je běžný jev po premiéře, takže je v podstatě jasné, že nový Top Gear nebude rozhodně tak populární, jako původní řady. Ale to mnozí čekali.

Viděli jste nový díl?
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

1 komentářů: