Recenze: Fear the Walking Dead S02E03 (Ouroboros) - Ach, ty postavy

Něco se začalo dít, hurá.

Tvůrci slibovali, že druhá řada Živých mrtvých: Počátek konce nabere na tempu a nelhali. Třetí díl je sympaticky svižný. Na poměry seriálu až nezvykle. Ovšem, je tu něco, co dojem z epizody dost kazí.

První minuty začnou docela netradičně, seznámíme se s pár novými postavami. Bohužel se o nich nic moc nedozvíme, ale minimálně jedna z jich je zajímavá. Pozornost se ale rychle stočí ke starým známým.

Je tu menší problém, něco ucpe filtrační systém lodi, které se začnou přehřívat motory. A zatímco Travis (Cliff Curtis) se pustí do oprav, některé další postavy se vydají na blízkou pláž, kam voda vyplavila hromadu zavazadel z havarovaného letadla.

Jak jsem původně básnil o postavě Stranda (Colman Domingo), tak mi začíná docela vadit. Je arogantní, panovačný a hodně necitlivý. Je jasné, že v době, kdy propuká apokalypsa, musí být člověk docela drsný, ale jeho chování je už daleko za hranici nesympatičnosti.

V novém dílu provede několik věcí, které jsou těžce pochopitelné. Nezbývá než doufat, že tvůrci vědí, co dělají a jeho chování má smysl, ale trochu se obávám, že tomu tak nebude a jen se snaží z něj dělat zajímavou postavu. Zajímavá sice je, ovšem už ne v dobrém slova smyslu.

Postavy na facku

Rozhodně ale není sám. Scenáristům se velmi úspěšně daří dělat z hlavních postav s prominutím "trubky". Dopouštějí se hodně nelogických kroků, u kterých si musí divák ťukat na čelo.

Oddělit se od skupiny a vydat se k troskám letadla? Chytré. Postavit se na sráz, pod kterým je nemrtvý a pro srandu ho sledovat? Velmi moudré. Pět minut se objímat, když se na vás žene pár desítek nemrtvých? Nesmírně promyšlené.

Jistě, rozumím tomu, že lidé jsou tvorové omylní, ale tvůrci dělají všechno proto, aby publikum ústředním "hrdinům" nemělo chuť fandit. Dopouštějí se tolika chyb, že jednoduše nejde jim držet palce a vůbec bych se nedivil, kdyby jim někdo přál, aby na své kiksy doplatili.

A když už tedy postavy nedělají pitomosti, tak předvádějí hodně otravné chování. Například taková Madison (Kim Dickens) a její drsňácký výstup, během kterého vyhrožovala Strandovi, byl spíše úsměvný, než abyste si řekli "Hmm, ta holka se nezdá."

Považuji za hodně velký problém, že je velmi obtížné nebo skoro až nemožné si k někomu vytvořit pozitivnější pouto. Zatím tu postavy spadají do dvou skupin - nesnesitelné a nebo nudné.

Zombíci se houfují

Ale přes všechny výhrady jsem si novou epizodu užil a to z prostého a povrchního důvodu. Bylo tam docela slušné množství akce. Tedy, ve srovnání s The Walking Dead to pořád byla slabota, ale i přesto šlo snad o nejdivočejší díl Fear the Walking Dead vůbec.

Ve zkratce:

Překvapivě akční díl, který je sympaticky svižný, takže si ho člověk užije. Ale tvůrci by měli hodně zamakat na postavách, protože jsou buďto nevýrazné až hanba nebo hodně nesnesitelné. A jedna z mála těch, které vypadají, že mají potenciál, skončí na záchranném člunu na moři. No tak, pánové scenáristé.

Klady

+: Dostatečně akční
+: Konečně se začalo něco dít

Zápory

-: Postavy jsou buďto nevýrazné
-: A nebo nesympatické

Hodnocení: 70 %
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat