Komiksové střípky: Rozhovor s Finnem Jonesem o Iron Fistovi. A který herec by se rád vrátil do Flashe?

Něco pro komiksové fandy.

Už nějakou dobu víme, že Finn Jones (Hra o trůny) ztvární hlavní postavu v seriálu společností Marvel a Netflix Iron Fist. Finn už se na roli superhrdiny poctivě připravuje a server EW ho vyzpovídal, jak vše probíhá:

Jaká byla vaše reakce, když jste dostal tuhle roli? 

"Miluji tuhle postav. Co mě opravdu chytlo, bylo tahle postava a příběh. Opravdu jsem si užil to, že je superhrdina se skutečnými srdcem, ale také se spirituálními prvky. Myslím, že to bude vzrušující hrát takovou postavu, protože na jedné straně je z velmi bohaté rodiny, je miliardář, na druhé straně byl ve světě K´un-Lun dlouhou dobu a naučil se tu kung fu a buddhistickou filozofii. Mezi těmito elementy je rozpor, který bude zábavné hrát."

Účastníte se preprodukce v New Yorku. Už vás nechali vyzkoušet si kostým?

"Ne. V tuhle chvíli jsem ve fyzické přípravě na tuhle roli. Každý den poslední měsíc začínám svůj den zhruba dvěma hodinami bojových umění - což je kung fu a wushu s trochou tai chi a také dalšími styly. Odpoledne pak posiluji s trenérem, abych zmohutněl a byl ve správné formě pro tuhle roli. A večer se účastním hodin meditace a učím se buddhistickou filozofii." 

PODOBNÉ ČLÁNKY: KDY ZAČNE NATÁČENÍ DEFENDERS?

To zní jako spousta zábava.

"To je! Vždy jsem snil o roli, ve které se bude spojovat duchovní disciplína a drsňácké superhrdinství. Je to styl role, na kterou jsem čekal hodně dlouhou dobu. Teď se to děje, je to jako by se mi splnil sen. Jsem nadšený."

Vzpomínáme si na dobu, kdy bylo oznámeno, že byla Gwendoline Christie obsazena do Síla se probouzí. Prozradila, že jste jí zavolal jako první a křičel jste a byl za ni šťastný. Je bezva sledovat někoho, kdo je tak podporující v případě ostatních, že dostal tak skvělou roli. 

"Vlastně Gwen reagovala úplně stejně, když jsem to dostal já. Zavolala mi a řekla něco jako, ´Spousta emotikonů! Spousta opravdu pozitivních emotikonů!"

Zatím není známo, kdy sérii Iron Fist uvidíme, ale dá se předpokládat, že někdy v průběhu příštího roku (tipují, že by to mohlo být v prvních měsících).

Kdo by se rád vrátil do seriálu Flash?

A abych byl "komiksově vyvážený", tak nabídnu také vyjádření jednoho herce z Flashe (tedy seriálu inspirovaného komiksy od DC) a to Robbieho Amella. Ten se totiž nechal slyšet, že by se do seriálu rád vrátil:

"Raději bych se vrátil jako Firestorm než jako Deathstorm. Líbilo se mi hrát Deathstorma, ale myslím, že by bylo obtížnější mít vážnou dějovou linku, pokud bych se vrátil jako záporák, protože by to nemělo dlouhého trvání."

Koho preferujete vy? Firestorma nebo Deathstorma?
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat