Představitel Froda z Pána prstenů se objeví v seriálu od autora Stopařova průvodce po Galaxii

Elijah Wood znovu míří na obrazovky.

Všichni jsme Elijaha a jeho velká kukadla zbožňovali. Jeho podání Froda v trilogii Pán prstenů bylo prostě skvělé. Ale nedá se říct, že by po konci legendární fantasy jeho kariéry nabrala raketové tempo. Stále hraje, má na kontě pár fajn projektů, ale asi by ocenil nějaký větší hit.

Možná by jím mohl být nový seriál stanice BBC na motivy knihy Dirk Gently´s Holistic Detective Agency od Douglase Adamse. A tohle jméno musí rozeznít alarm u fandů sci-fi.

Douglas totiž pracoval na Doctorovi Who, ale především je autorem kultovní knihy Stopařův průvodce po Galaxii.

Seriál Dirk Gently bude mít osm epizod, každá bude hodinu dlouhá a o scénář se postará Max Landis (Kronika). Premiéra by se měla odehrát už v průběhu tohoto roku.

Pokud jde o zápletku, tak je seriál popisován jako komediální thriller, který sleduje osudy excentrického detektiva a jeho asistenta Todda. Právě jeho ztvární Elijah Wood.

Asi vám to něco připomíná a ano, jde o lehce parodizující variaci na Sherlocka Holmese a Dr. Watsona. Dvojice pak bude řešit "jedno zdánlivě šílené tajemství" s tím, že Todd se bude snažit, aby to bylo, co nejsnazší a moc se nepředřel.

Jak vám to zní? Zajímavě?

Zdroj: TVline
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat