Hra o trůny: Prozradí seriál důležité události dříve než knihy?

Seriál dohnal knižní předlohu. Mají se čtenáři obávat toho, že se dozví příliš?

Autor knižní předlohy k seriálu Game of Thrones George R.R. Martin není zrovna nejrychlejší spisovatel světa (na jeho obranu je nutno dodat, že jeho díla jsou extrémně rozsáhlá), takže nevyhnutelně došlo k tomu, že Hra o trůny dostihla knihy a brzy je dokonce předežene.

Čtenáři tak mají logické obavy z toho, že by se mohli dozvědět víc, než by chtěli. Co na to říká tvůrce seriálu David Benioff?

"Lidé mluví o tom, jestli budou prozrazeny zápletky z knih - ale to není pravda. Hromada toho, co děláme v současné chvíli, se odklání od knih. A přestože jsou tu určité klíčové elementy, které budou totožné, nebudeme o tom příliš mluvit - a myslím, že George také ne. Lidé budou velmi překvapeni, až budou číst knihy i po seriálu. Jsou velmi odlišné, pokud jde o zbytek seriálu." 

Tak tentokrát asi nebude moc lidí peskovat, protože se seriál příliš odklání od předlohy. Naopak, hromada fanoušků bude ráda, že je knihy budou mít stále čím překvapit. Na druhou stranu, David uvedl, že klíčové aspekty zůstanou stejné, takže je jasné, že určité zvraty prostě prozrazeny budou.

Ovšem, málokdo asi bude mít trpělivost čekat na to, až George vypustí další knihy. Na Vichry zimy stále čekáme a Sen o jaru se asi jen tak neobjeví.

Počkáte si na knihy nebo se nejdříve podíváte na seriál?

Zdroj: EW
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat