Hráči: Proč jsou Rock a Mark Wahlberg žalováni o 200 milionů dolarů?

Tomu se říká pořádné prachy.

Ve filmové a televizní branži jsou žaloby v podstatě na denním pořádku. Některé jsou oprávněné, jiné jsou očividnou snahou přiživit se na cizím úspěchu. To, do které skupiny spadá žaloba, která byla podána na Dwaynea Johnsona a Marka Wahlberga, musí rozhodnout soud. Ale faktem je, že jde o pořádné peníze.

Konkrétně o 200 milionů dolarů. Ty požaduje dvojice scenáristů Sherri Littleton a Everrette Silas po stanici HBO a producentech (konkrétně Wahlbergovi a Johnsonovi) seriálu Hráči/Ballers a důvodem má být porušení autorských práv. Dvojice tvůrců napsala projekt Off Season a Hráči si z nich prý vypůjčili více věcí, než je zdrávo a samozřejmě bez dovolení.

V žalobě je uvedeno:

"V současnosti nemůže být výše škod, zisků a výnosů a výhod žalobci přesně vyčíslena, na základě informací a názoru žalobců, by ale škody mohly být rovny nebo přesáhnout částku 200 milionů dolarů."

HBO to ale striktně odmítá (jak jinak):

"Jsme si jistí, že tento případ nemá žádný reálný základ."

Teď je na soudu, aby stanovil, kdo je v právu. A pokud by se přiklonil na stranu scenáristů, pak by se Rock a Wahlberg pěkně zapotili. A jejich účetní ještě víc.

Sledujete seriál Ballers?

Zdroj: The Wrap
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat