Hra o trůny: Proč bylo úděsné natáčet největší bitevní scénu?

Za měsíc to propukne.

Šestá řada Game of Thrones odstartuje za měsíc a je nám slibováno, že je prostě a jednoduše nejlepší. Tak doufejme, že tvůrci nepřehánějí nebo, že nám nemažou med kolem pusy. Jistá je ale jedna věc, nová série bude velkolepá.

PODOBNÉ ČLÁNKY: ŠESTÁ ŘADA JE NEJLEPŠÍ, KTEROU JSME NATOČILI, ŘÍKAJÍ TVŮRCI

Jeden z tvůrců David Benioff slíbil, že nás čeká obrovská válečná scéna, která překoná ty, které už jsme viděli (tak ono gigantických bitevních momentů nebylo tolik). Ovšem, David prozradil, že natočit danou chvíli, nebyla zrovna legrace:

"Miguel (Miguel Sapochnik, režisér bitevní scény v epizodě Hardhome, pozn. redakce) odvedl na epizodě ´Hardhome´ skvělou práci, takže nás napadlo, že ho přizveme zpět - tentokrát ovšem s koňmi. A s těmi se nepracuje vůbec lehce. A pokud se bavíme o konkrétních počtech - počtu komparzu, počtu kaskadérů, počtu natáčeních dnů - je to to největší, co jsem zatím dělali. Divili jsme se, ´Proč není ve filmech a v televizi víc velkolepých bitev?´ A pak zjistíte, co to obnáší natočit takové momenty a není to jen chaos ve stylu páté přes deváté, ale zjistíte něco o bitevní geografii a ústupu a rytmu a pak pochopíte, proč není víc takových scén." 

Tak to asi mohlo Davidovi dojít dřív, že ukočírovat pár set komparzistů, koní a štáb nebude procházka růžovým sadem. Ale věřím, že se to vyplatilo a čeká nás další epický moment, u kterého si cvrkneme do gatí.

Jak se na novou řadu těšíte?

Zdroj: EW
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

2 komentářů: