Hra o trůny: Představitelka Daenerys brání seriál. Neukazuje ženy ve špatném světle

Emilia Clarke se zastala Game of Thrones.

Seriál Hra o trůny je hodně kontroverzní. Sex, násilí, je toho spousta, co se některým puritánům nelíbí. A někteří z nich se také nechali slyšet, že Game of Thrones nezobrazuje ženy, tak jak by měl. Respektive je ukazuje hlavně jako "podřadné bytosti" a někteří ho dokonce označují za antifeministický a sexistických. 

Emilia Clarke, která ztvárňuje Daenerys Targaryen s tím ale rozhodně nesouhlasí. Prozradila to pro server EW:

"Je tu spousta kontroverze. Nicméně, na Hře o trůny je krásné, že ukazuje ženy v mnoho různých fázích vývoje. Jsou tu ženy, které jsou znázorňovány jako sexuální objekty, ženy, které nemají žádná práva, ženy, které jsou královny, ale pouze lidí a pak jsou tu ženy, kterou jsou doslova nezastavitelné a tak mocné, jak si to jen dokážete představit. Proto mě trápí, že slyším lidi, kteří neprávem kritizují a vytrhávají z kontextu to, že je Game of Thrones anti-feministický - protože tohle pro seriál neplatí. Předvádí spoustu toho, co se děje ženám a ve finále ukazuje ženy ne jako rovnocenné, ale velmi silné." 

V tomto se dá s herečkou souhlasit. Výtky týkající se toho, že seriály a filmy neprezentuje obě pohlaví jako sobě rovná, se objevují skoro neustále. Ale zrovna v případě Hry o trůny to není úplně na místě. Ano, je v něm spousta žen, které jsou obětmi, ale také dost těch, které dávají mužům vědět, že se se jich rozhodně nebojí. Naopak, muži se bojí jich. A není řeč jen Daenerys. 

Co si o podobných obviněních myslíte? 
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat