Přátelé: Věděli jste, že seriál málem nevznikl?

Stačilo málo a přišli bychom o seriál Friends.

Dnes si asi těžko představit, že by neexistoval seriál Přátelé. Je jedním z nejproslulejších sitcomů všech dob. A i když ho některé stanice (ano, mluvím o tobě, Smíchove) reprízují milionkrát do roka, stejně nás stále baví.

Seriál se dočkal deseti řad, které běžely v letech 1994 až 2004, ale jeden z tvůrců David Crane v jednom rozhovoru prozradil, že seriál vůbec nemusel dostat na obrazovky:

"Testovací projekce nedopadla dobře. Bylo to ale zkreslené. V podstatě říkala, ´Myslíte si, že je Monika štětka? D*vka?"

Ano, i taková otázka byla v dotazníku, který dostalo publikum. Šéfové stanice NBC totiž měli dojem, že Monika není postava, kterou si diváci zrovna zamilují (opak se stal pravdou, testovacímu publiku, respektive jeho ženské části, se líbila):

"Reakce na pilotní epizodu nebyly moc lichotivé. Seriál se líbil hlavně úzké skupině lidí - nejvíce dospělým ve věku 18 - 34 let - ale i jejich reakce byla, že to ujde... Většina diváků měla pocit, že seriál není příliš zábavný, chytrý nebo originální." 

A publiku se ani nelíbilo to, že je seriál o skupině šesti přátel. Prostě a jednoduše skoro nikdo, kdo viděl pilot, nebyl zrovna unesený. Tvůrci se ale rozhodli, že si budou stát za svým:

"Tenhle seriál byl vždy o šesti přátelích. A my jsme byli připraveni za to bojovat do posledního dechu." 

A ještě, že tak, dokážete si představit, že by někdo z šestice chyběl?

Nakonec, bez ohledu na ne zrovna nadšené reakce, zamířil první díl na obrazovky (i když se uvažovalo i o jiných jménech jako Friends Like Us, Across The Hall nebo Insomnia Cáfe) a diváci si ho v podstatě okamžitě zamilovali.

Není divu, Přátelé jsou prostě skvělí, o tom dnes už pochybuje málokdo. A co vy, patříte k fandům?

Zdroj: SmokingGun, HuffingtonPost

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat