Hra o trůny: 5 mrtvých postav, které nám opravdu chybí

Kvůli komu občas uroníme slzičku? POZOR, SPOILERY!!!

Game of Thrones je oním typem seriálu, ve kterém není příliš moudré se na někoho vázat. Jak už jste asi pochopili, nikdo není v bezpečí a sebepopulárnější postava může časem skončit ubodaná k smrti nebo s useknutou hlavou.

A tady je pět těch, které byly odeslány na "druhou stranu" a nám se po nich jednoduše stýská.

Khal Drogo (Jason Momoa)

Neříkejte, že jste si neoblíbili tohoto drsného svalovce, který je sice poněkud ráznější a jeho způsoby nejsou zrovna uhlazené, ale to je na něm právě sympatické. Jde si přímo za tím, co chce, žádné složité intrikování a politikaření. Ostatně, jako vůdce národa Dothraki má brutální přímočarost v krvi. Droga jsme mohli vidět jen v deseti epizodách, zabila ho jeho choť Daenerys (Emilia Clarke). Ne, snad, že by šlo o vyvrcholení milenecké hádky, byl to projev soucitu, Khal se nacházel ve stavu, který těžko nazývat životem.

Joffrey Baratheon (Jack Gleeson)

Přiznejme si to,  když se rozmazlený královský fracek Joffrey dávil vlastní krví poté, co byl na své svatbě otráven, cítili jsme asi všichni zvláštní pocit uspokojení. Nezasloužil si nic lepšího. Ale tahle postava spadá do kategorie "milujeme to, jak je nenávidíme". Byl to prostě skvělý záporák. A tak nám docela chybí. Naštěstí se ale objevilo pár jiných postav, které si s ním v ničem nezadají. Je tu řeč hlavně o Ramsayovi (Iwan Rheon).

Renly Baratheon (Gethin Anthony)

Renly jako ten, kdo usedne na Železný trůn? To není vůbec špatná představa. Šlo o jednu z mála postav, které se chovaly docela lidsky a soucitně. A na rozdíl od spousty jiných šlechticů se nevyžíval v mučení a vraždění nevinných. Navíc to byl sympaťák. A jak už to tak u kladných postav ve Hře o trůny bývá, neskončil zrovna nejlépe.

Oberyn Martell (Pedro Pascal)

Oberyna jsme prostě museli zmínit.
Velký sympaťák, skvělý bojovník a někdo, komu padají ženy i muži k nohám. Navíc mu člověk musel fandit, protože jeho motivací byla pomsta za člena jeho rodiny. Ale bohužel doplatil na své až příliš velké sebevědomí a nezbavil se soupeře, když mohl. Místo toho dělal "opičky" a skončil tak s rozmašírovanou hlavou.

Catelyn Stark (Michelle Fairley)

Pokud jde o rodinu Starků, tak nám chybí více postav (Robb, Ed), ale nejvíce se nám asi stýská po Catelyn. Milující matce, která byla schopna pro svou rodinu udělat cokoliv. Je škoda, že ji tvůrci seriálu nepředstavili i její druhou stránku a to schopnou političku, ale i tak jsme si ji velmi oblíbili. Mimochodem, někteří z vás to asi vědí, ale v knize se Catelyn vrátila jako pomstychtivá Lady Stoneheart. Tvůrci seriálu to zatím v plánu nemají, ale ještě nám pár řad do konce zbývá, takže tu šance stále je.

Mimochodem, pokud se divíte, že nebyl zmíněn Jon Snow (Kit Harington), tak v jeho případě ještě kapesníky na slzy nevytahujeme, když se ze všech stran vynořují zprávy o jeho návratu.

Tak povídejte, která postava nejvíc chybí vám?
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat