Simpsonovi: Žákům v Anglii pomáhá s učením Homer. Někteří se bojí, že z toho "zblbnou"

Homer a spol. motivují britské děti k učení.

Učení je obvykle pěkná "pruda" a není snadné donutit děti, aby se začaly zajímat o to, co je jim vykládáno ve škole. A tak na to ve Velké Británii šli trochu jinak. V některých předmětech motivuje je ke studiu sám Homer Simpson.

Tahle ikonická postava se objevuje v různých učebních plánech, které zahrnují rozmanitá témata od vědy, přes náboženství až po španělštinu.

Zmíněné plány, které jsou dostupné na stránce Times Education Supplement jsou určeny pro děti ve věku 11 až 16 let a k dispozici je jich více než 900.

A přestože je to určitě zajímavá myšlenka, tak ne všichni jsou z ní nadšení. Například bývalý vládní poradce Chris McGovern si nebral servítky a prohlásil:

"Uchýlení se k Simpsonovým dává studentům, kteří hledají snadné cesty, znamení, že se vykrucujeme a vzdáváme. Mladí potřebují obzory rozšiřovat, ne zmenšovat tímto blahosklonným a zjednodušeným přístupem. Pokud chceme soutěžit s nejlepšími vzdělávacími systému světa, je nutné od našich dětí očekávat víc." 

Kromě Homera představuje dětem různá témata, jako jsou Shakesperovy hry, například pan Burns nebo klaun Krusty.

A je na místě poznamenat, že je čistě na učitelích, jestli se na postavy ze Simpsonových spolehnou nebo ne. To potvrzuje Christine Blower z Národní asociace učitelů:

"Je záležitostí profesionálního úsudku učitelů, jak nejlépe propojit materiály s obsahem a schopností být učen. Učitel zná svou třída a nejlépe tak zvolí materiály, které nejvíce vyhovují učebnímu stylu dětí." 

Kolem toho, že je možné využít Simpsonových během hodin, propukla ve Velké Británii docela velká diskuse. Spousta lidí se rozčiluje, že to dělá z dětí "blbce", ale to je asi trochu přehnané tvrzení. Jde jednoduše o jednu z metod, jak zaujmout žáky, není se asi třeba obávat, že když se v některých materiálech objeví Homer, stanou se z dětí uslintaní tupouni.

Co si myslíte vy. Je to dobrý způsob jak přimět žáky k učení?
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat