Simpsonovi: V Číně se otevře první obchod Simpsonových. A to tam do roku 2014 byli zakázaní

V Číně brzy najdete obchody pouze s věcmi inspirovanými Simpsonovými.

Většina z nás asi ví, že čínští cenzoři nejsou zrovna tolerantní a tak není příliš velkým šokem, že v roce 2006 dostali Simpsonovi stopku a nebylo možné je oficiálně sledovat. Důvodem měla být "ochrana místních animátorů". Ale proslýchalo se, že se čínským funkcionářům nelíbí to, že si Simpsonovi dělají srandu ze všeho možné, včetně jejich milované země.

Speciálně je prý provokovala dvanáctá epizoda šestnácté řady Čínskej nášup, ve které se kultovní rodinka vydala do Číny, aby pomohla Selmě adoptovat sirotka. A tvůrci seriálu samozřejmě nešetřili ani Čínu a dělali si z ní srandičky.

To vyústilo v zákaz seriálu až do roku 2014, kdy se stanice FOX dohodla se streamovací společností Sohu, která začala Simpsonovi nabízet.

Uplynuly dva roky a dojde k další zajímavé události. V Číně se totiž otevře první obchod, který bude nabízet pouze produkty inspirované seriálem Simpsonovi. Konkrétně v Pekingu a to už v březnu. V květnu bude následovat Šanghaj a poté je v plánu otevřít zhruba 100 obchodů po celém světě.

Docela zajímavé, že první obchod vznikne v Číně, ale na druhou stranu, všichni víme, jak jsou tamější obyvatelé posedlí různými filmovými, televizními a herními suvenýry, takže proč ne.

Pokud jde o velikost obchodů, tak tu mluvíme o nějakých 250 metrech čtverečních a nabídka bude zahrnovat cca 200 licencovaných produktů. Předpokládá se, že zhruba 20 až 50 % zboží bude dostupné pouze v těchto obchod, fanoušci žluté rodinky je neseženou nikde jinde.

Tak pokud chcete nějaký unikátní kousek se Simpsonovými, začnete šetřit na letenku do Číny.
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat