Gillian Anderson byl za novou řadu Akt X nabídnut dvakrát nižší plat než jejímu kolegovi

Fuj, to se ale nedělá.

Nová šestidílná minisérie Akt X odstartuje už dnes a spousta diváků se jistě nemůže dočkat návratu Muldera (David Duchovny) a Scullyové (Gillian Anderson). Jde o jednu z nejmilovanějších televizních dvojic a dá se říct, že stejnou zásluhu na tom mají oba představitelé hlavních rolí. Ovšem, Gillian Anderson teď přišla s docela překvapivým prohlášením, které přilije olej do ohně v případě nerovných mzdových podmínek mužů a žen. Herečka totiž odhalila, že jí byl nabídnut poloviční plat, než ten, který měl dostávat David:

"Bylo to pro mě šokující s ohledem na to, kolik práce jsem udělala, když jsem v minulosti bojovala o to, abychom byli odměňováni spravedlivě. Opravdu jsem kvůli tomu pracovalo tvrdě a nakonec jsme se někam posunuli. Dokonce i v rozhovorech v posledních několika letech mi lidé říkali ´Nemůžu uvěřit, že se to stalo, jaký z toho máte pocit, je to šílené.´ A má odpověď vždy byla, ´To bylo tehdy, teď je teď.´ A pak se to stalo znovu! Vlastně ani nevím, co k tomu říct." 

Jen pro informaci, v původní sérii byl David také placen lépe a herečka si nakonec vybojovala, že dostávali stejnou částku. Je tak opravdu překvapením, že se znovu přihodilo to samé. A nejde jen o pár dolarů, mít o polovinu méně než kolega, to je prostě nefér.

Dobrá, někdo se může odvolávat na to, že Duchovny má v USA o něco zářivější kariéru, ale i Gillian natočila několik zajímavých projektů, například skvělého Hannibala. Prostě se k ní tvůrci nezachovali hezky, na tom se asi všichni shodneme.

Není jasné, jak to dopadlo, ale jelikož Gillian na účast kývla, dá se předpokládat, že stanice FOX nakonec ustoupila a nabídla jí přijatelnější podmínky.

Myslíte si, že si Gillian zaslouží stejný plat nebo vám přijde v pořádku, že jí bylo nabídnuto o polovinu méně než Davidovi?
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat