Živí mrtví: Co způsobilo zombie apokalypsu? Jeden z herců má teorii

Cliff Curtis z Živých mrtvých: Počátek konce tipuje, co je příčinou nákazy.

V seriálu Živí mrtví jsme se zatím nedozvěděli, co zapříčinilo, že mrtví nezůstanou odpočívat v pokoji a raději vyskočí na nohy a vrhnou se na pojídání přeživších. A docela nemilým překvapením je, že to nebylo odhaleno ani v prequelu Živí mrtví: Počátek konce (recenze).

Ale jeden z herců ze seriálu Cliff Curtis odhaduje, co by mohlo být důvodem toho, že se po světě prohání hordy oživlých mrtvol:

"V seriálu to není, ale myslím, že je tu velká možnost, že všechna ta vládní nařízení týkající se očkování dětí a toho, že je nelegální být neočkovaný, vedla k tomu, že tu máte všechny ty děti, které jsou po generace očkovány, ale pak se něco zvrtne a máte tisíce a tisíce a tisíce lidí po celém světě, kteří si kupují očkování proti chřipce nebo proti bakteriím nebo proti nemocem a jednoduše řečeno se stanou přeočkovanými a náš imunitní systém se vzepře a odmítne nechat tělo zemřít. To je má teorie."

Ale tak proč by ne, není to zase tak špatná idea. Pořád lepší než vládní experiment, případně biologická zbraň nebo něco podobného, co vídáme dnes a denně v jiných "zombie" projektech.

Je otázkou, zda se vůbec někdy dozvíme pravdu. Těžko říct, jestli se scenáristé rozhodnou prozradit, co je hlavní příčinou toho, že lidstvo čelí lavině krvelačných nemrtvých.

A někdo může být poněkud zklamán, že si to zatím scenáristé syslí pro sebe. Cliff Curtis z toho také není nadšen. To prozradil pro server Collider:

"Nelíbí se mi to. Chci vědět, jak se tohle všechno stalo. Říkám něco ve stylu ´No tak, pánové! Dejte mi nějaké informace." 

Pravdou je, že jeden z tvůrců Živí mrtví: Počátek konce Dave Erickson chtěl do seriálu zakomponovat vysvětlení, ale to odmítl tvůrce komiksové předlohy Robert Kirkman. Proč? To se neví.

Chtěli byste znát pravdu nebo pro vás není podstatné, jak epidemie propukla?
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

1 komentářů:

  1. chtěla bych znát pravdu,též mi vrtá hlavou,jak to vše začalo:)

    OdpovědětVymazat