Teorie velkého třesku: Kolik berou herci z veleúspěšného sitcomu?

Almužny to tedy nejsou.

Teorie velkého třesku se za nějakých devět let od premiéry stala jedním z nejpopulárnějších seriálů, které jsou k vidění na obrazovkách. A tím pádem je jasné, že představitelé hlavních rolí se nemusejí obávat toho, že by živořili.

Aktuálně si Jim Parsons (Sheldon), Johnny Galecki (Leonard) a Kaley Cuoco (Penny) přijdou na pěkný jeden milion dolarů za epizodu a to není vše, ještě si zvládli vyjednat, že dostanou zhruba jedno procento ze zisku seriálu.

To vůbec není špatné, když si člověk uvědomí, že ještě v sedmé řadě brali "pouhých" 350 tisíc dolarů za epizodu, což, jak sami uznáte, jsou jen drobné.

Herci si tak údajně za rok vydělají téměř 30 milionů dolarů a s tím už se dá docela dobře žít. Jasně, že si člověk může koupit jen pár desítek aut ročně a nový ostrov v Karibiku si může pořídit jen jednou za půl roku, ale ani tak to není žádná hrůza.

Co se týče Simona Helberga (Howard) a Kunala Nayyara (Raj), tak ti se původně museli spokojit se sto tisíci dolary, ale teď jsou na tom výrazně lépe, za každý nový díl jim na účtu přibude pěkných 800 tisíc dolarů.

Situace u Melissy Rauch (Bernadette) a Mayim Bialik (Amy) je trochu jiná. Dámy nastupovaly do seriálu později a mají odlišné smlouvy. Začínaly s 20 - 30 tisíci dolary za epizodu (měly vedlejší role), následně došlo k navýšení na 60 tisíc a poslední zprávy mluví o 100 tisíc za epizodu. Dá se ale počítat s tím, že až jim skočí aktuální smlouvy, určitě si vyjednají několikanásobný nárůst.

A co na to říká tvůrce seriálu Chuck Lorre? Nemá s těmito astronomickými částkami problém (tak ony ani nejdou z jeho kapsy):

"Herci by si měli vydělat tolik, kolik jen můžou."

Co si o tom myslíte vy? Nejsou to už trochu přehnané částky?
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat