Živí mrtví: Proč trvalo tak dlouho, než jsme se dozvěděli pravdu o Glennovi?

Ano, ještě chvíli se bude řešit to, co se přihodilo. POZOR, SPOILERY!!!

Možná už to někomu leze na nervy, ale prostě a jednoduše se ještě nějakou dobu bude řešit, co se přihodilo Glennovi (Steven Yeun). A přestože je asi většina lidí ráda, že to dopadlo, jak to dopadlo, není málo těch, kteří se cítí "podvedeni". Ale pravda je prostě taková, že Glenn přežil. Ovšem, trvalo pár týdnů, než jsme se to dozvěděli. Proč? To vysvětlil jeden z tvůrců Scott Gimple:

"Když se lidé dostanou za zdi, nemají mobilní telefony. Nemají skvělé osmdesátkové pagery. Nevíte, co se děje. Nemáte představu. Když odejdou, může to být poslední moment, kdy je uvidíte a já si myslím, že bylo důležité napsat tento rok příběh o nejistotě a že publikum bude nejistotu sdílet s postavami stejně jako v případě páté epizody. Maggie nevěděla, co se stalo Glennovi a já jsem chtěl, aby na tom publikum bylo stejně, aby se cítilo stejně."

On asi není hlavní problém, že jsme zůstali v nevědomosti, nic proti tomu, ale spíše, že kolem toho byl hrozný poprask, lidé div neskákali z oken, protože je Glenn mrtvý a ono prd, chlapec si vlezl pod popelnici a bylo vystaráno.

Tvůrci vtipně odebrali Stevenovo jméno z titulků, během rozhovorů byli hrozně tajemní, aby se nakonec ukázalo, že Glenn přežil.

Na jedné straně je to fajn, protože jde o jednu z nejsympatičtějších postav a podobná smrt by byla poněkud nehrdinská, na tu druhou stanice AMC dělala kolem dané události takový humbuk, že by mnozí asi byli raději, kdyby Glenn zemřel.

Ale pokud se v případě Glenna budou scenáristé jakž takž držet komiksové předlohy, stejně to s ním moc dobře nedopadne. Ovšem, ne vždy tvůrci zůstávají věrni komiksu. Těžko říct, co mají pro Glenna v plánu.

Jaký je váš názor. Je dobře, že Glenn přežil?
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat