Recenze: The Walking Dead S06E06 (Always Accountable)


Vždy se počítá... aneb jak si Daryl zkusil pro dobrotu na žebrotu. POZOR, SPOILERY!!!

Potom, co se Daryl (Norman Reedus) znovu připojil k Sashe (Sonequa Martin-Green) a Abrahamovi (Michael Cudlitz) se dostali pod palbu několika neznámých v autech (nejspíše jde o skupinu často zmiňovaných Saviors). Všem třem se podařilo dostat do relativního bezpečí. Tento díl se soustředí především na miláčka všech Daryla Dixona. Nejprve se oklepává uprostřed ohořelého lesa, kde se uvelebí vedle spálené dětské zombie. Začíná naše oblíbená hymna, a ne jméno Steven Yeun se stále neukazuje. Daryl si provizorně ošetří ruku (pozn. pro tvůrce: Vážně? Doopravdy? V páté řadě měl ruku v pejru Abe, teď Rick a Daryl? Něco nového, prosím.) a v tom ho vyruší dvě holky ve "křoví". Darylinka to koupí montpákou do hlavy, probere se až druhý den ráno. Už od začátku je jasné, že jedinou výhodu, kterou nad ním mají, je bouchačka, jinak jsou bezmocní. Dle toho o čem celou mluví cápek Dwight (Austin Amelio), který Daryla přetáhl po hlavě, se dvojce Dwight a Sher (Christine Evangelista) vracela pro krátkovlasou dívku jménem Tina (Lizzie E. Morgan). Stále si myslí, že Daryl patří k nějaké skupině, se kterou byli, ale jen ho stále nepotkali (jakoby v tomhle světe bylo takové množství lidí, že by si ho nepamatovali). Dojdou k místu, kde jsou dvě zesklovatělé zombie po výbuchu palivové cisterny. Abe nachází na ulici dost vojenské výzbroje a doutníky. Zažije tak trochu metalovej nářez na pletivu se zombie, která má na sobě bazuku. Zapálí si doutník, vezme bazuku, co zůstala viset po zombie a vrací se do úkrytu za Sashou. Tam se jí přizná, že ho přitahuje, Sasha mu decentně připomene, že má v Alexandrii nějakou nevyřízenou záležitost. Daryl se stane obětí zbytečné snahy a cápek s holkou ho oberou o mašinu i zbraně, hodí po něm jen pár náplastí. Daryl se vrací zpět a bere si auto, o kterém ti dva mluvili. Vydává se po stopách a vyzvedává Sashu s Abem. Ve vysílačce se ozývá jediné slovo "Help". Dle Reeduse se o Glenna (celý článek) nejedná, prý by to měl být někdo z Alexandrie.




Ve zkratce:

Skvělá epizoda, kterou si nesmíte nechat ujít. Tenhle díl je celý našponovaný, ale nezůstává nám už otevřený konec jako tomu bylo u posledních několika epizod. Tedy vyjma hlasu z vysílačky.

Postavy:

Konečně díl, který uspokojil mou zvědavost ohledně toho, jak se vyvíjel Daryl. Začal znovu věřit v lidskost a opět se shledává s tím, že lidi jsou svině. Na základě stylu, účesu a hadrů vás háží do jednoho pytle, kam vlastně nepatříte. Nejhorší na tom bude asi bude jo-jo efekt, protože si začne zase od všech držet odstup, tak tedy aspoň soudím já a přijdeme o další zajímavou podívanou. Sasha, jak se zdá, se vyrovnala se ztrátou lásky a bratra. Její nový přístup začal přitahovat Abrahama jako plamen můru. Abe plácající se v duševním septiku asi doufá, že mu Sasha pomůže nají toliko vytoužený klid. 

Nejlepší scéna:

Abraham na mostě při metalu na pletivu se zombie, kde Abe dojde svého duševního míru. Po 2. řadách už bylo na čase.


 Plusy:

+: Rovnoměrná práce s napětím a momenty překvapení. Krásná zápletka v lese.

+: Diabetička Tina, která měla parádní vlasy (bohužel nedostala vinou scénáristů další šanci i když mohla být novou Beth)

+: Kostým zombie, která visela na plotě z mostu, hlavně maska neměla chybu. Krásná detailní práce, která fungovala i s pohybujícím se obličejem bez viditelných umělotin. Jednoduše dokonalá zombie-hlavička.


Mínusy:

-: Tina byla diabetička. Druhá dívka byla její sestra, jistě by věděla, že inzulín je nejlepší vpichovat do břicha, aby se rychle dostal do systému, zvlášť v jejich situaci. Takže mínus za nelogické uvažování.

-: Darylovy vlasy. Proč mu nedají sponku nebo ho konečně neostříhají ? Vždyť kadeřnici tam mají. Budu sice vyznívat jako naše babičky, ale přes tu ofinu v očích nemůže vidět ani prd lesní víly. Nemluvně o problému s barvičkami, se kterým se zdá vizážistky bojují u všech. Daryl má tmavě hnědé vlasy, ale vousy a chlupy v podpaží má světle plavé. Abraham má totál zrzavou palici a jahodový odstín vousů. 

-: Druhá dívka Sher měla jen tílečko. Kdo během běhání po lese, kdy každá rána nebo škrábanec mohou být smrtelné, pobíhá v noční košilce od Victoria´s Secret?

-: Abe i Daryl vypadají poněkud vypaseně, že by to bylo pobytem v bezpečné zóně?

Hodnocení: 90%
Sdílej na Google+

Autor: Sandra De Santa

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat