5 nejsledovanějších epizod seriálu Simpsonovi všech dob

Které díly Simpsonových přilákaly k obrazovkám nejvíce diváků?

Simpsonovi se dočkali už 27. řad. To je úctyhodné číslo, které jim zajistilo titul nejdéle běžícího amerického sitcomu i animovaného seriálu. Ale je jasné, že po tak dlouhé době zájem o ně opadne. Neberte mě špatně, pořád mají velké množství fanoušků, ale sledovanost už není tak skvělá, jako před lety. Pokud pomineme 26. speciální čarodějnický díl, tak se sledovanost aktuálně pohybuje mezi 3 - 4 miliony diváků. Kde jsou ty časy, kdy jich bylo mezi 20 - 30 miliony. Pojďme se na chvíli podívat do minulosti na to, které díly byly nejúspěšnější.

5. Homer´s Night Out/Světák Homer (první řada, desátý díl)

Sledovanost: 30,3 milionů diváků



Epizoda vysílaná  25. března 1990 přilákal k obrazovkám dechberoucích 30,3 milionů lidí, kteří byli svědky toho, jak byl Homer zachycen Bartem v ne úplně ideální situaci (tanec s exotickou tanečnicí). A jak se dalo čekat, inkriminovaný snímek se rozšířil po celém Springfieldu.

4. Krusty Gets Busted/ Je Šáša vinen? (první řada, dvanáctý díl)

Sledovanost: 30,4 milionů diváků



Zhruba za měsíc měl premiéru díl, který svou sledovaností překonal Homerovo skotačení se spoře oděnou slečnou. Sice jen o kousek, ale překonal. V epizodě vysílané 29. dubna jsme se dočkali toho, jak byl Krusty obviněn z loupeže, kterou nespáchal. Samozřejmě, že za ní stál Levák Bob a nepřišel na to nikdo jiný než Bart (s pomocí Lisy).

3. The Crepes of Wrath/Kyselé hrozny sladké Francie (první řada, jedenáctý díl)

Sledovanost: 31,2 milionů diváků



Třetí nejúspěšnější díl byl vysílán 15. dubna 1990 a zaměřil se na Barta, který byl poslán na výměnný pobyt do Francie, zatímco k Simpsonovým dorazil student z Albánie, který měl překvapivě velký zájem o fungování jaderné elektrárny.

2. Life of the Fast Line/Ve víru vášně (první řada, devátý díl)

Sledovanost: 33,5 milionů diváků



Díl z 18. března 1990 byl něco pro fanoušky bowlingu. Homer (jak jinak než na poslední chvíli) začne shánět dárek pro Marge a moc ji nepotěší, když ji obdaruje bowlingovou koulí. Ale nakonec se naše oblíbená modrovláska rozhodne, že si tenhle sport vyzkouší, díky čemuž se do ní zakouká instruktor bowlingu. To ale Homer nehodlá nechat jen tak.

1. Bart Gets an F/Bart propadá (druhá řada, první díl)

Sledovanost: 33,6 milionů diváků



Přestože čtyři z pěti nejúspěšnějších epizod pochází z první řady, tak ta úplně nejsledovanější je z druhé série. Konkrétně jde o hned premiérový díl, ve kterém se Bart snaží zvládnout test z dějepisu, aby nemusel opakovat čtvrtou třídu.

Která epizoda Simpsonových je vaší nejoblíbenější?
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat