"Tohle nejsou Ztracení," říká o komiksovém seriálu Luke Cage představitel hlavní role

Co očekávat?

Další z pětice seriálů, které vznikají ve spolupráci Marvelu a Netflixu je Luke Cage o supersilném a odolném hrdinovi, který se s tím jednoduše nepáře.

Projekt se inspiroval u komiksu od Marvelu a jak víme, v jeho universu se prohánění různé nadpřirozené bytosti nebo šmejd z vesmíru, jednoduše realističnost tu nehraje úplně nejdůležitější roli.

Na druhou stranu, sesterské série Lukea Cage Daredevil a Jessica Jones se v tomto ohledu krotí (o Daredevilovi to víme určitě, Jessica Jones je prý také vcelku ukotvená v realitě). A podobně na tom bude i Luke, což potvrdil jeho představitel Mike Colter:

"Co se mi na tom opravdu líbí je, že se to bude držet při zemi ať se děje, co se děje. Neudělali jsem něco, co by bylo ve stylu ´wow, tomu nemůžu uvěřit´. Tohle nejsou Ztracení, kteří jsou skutečnou fantasií a vy nevěříte tomu, co vidíte. Jsou tu superschopnosti, ale já si většinou myslím, že méně je více a vypadá to, že se tu jedná s lidmi, kteří se drží ve stínu. Opravdu se mi líbí nápad, že nenosím kostým. Jsem pouliční hrdina a snažím se pracovat na záchraně komunity. Takové to prostě je. Drží se to při zemi a já jsem za to opravdu šťastný."

A nikdo, kdo viděl Daredevila, si asi nebude stěžovat na podobný přístup. Více komiksový styl není ke škodě, na stříbrném plátně to funguje a ostatně i v případě některých seriálů (Agents of S.H.I.E.L.D. pro příklad), ale projektům od Netflixu prostě podobné pojetí nesluší a je dobře, že společnost vsadila hodně temnou atmosféru a nedělá z toho rozjuchanou pestrobarevnou podívanou plnou lidí poletujících vzduchem.

Vyhovuje vám "dospělejší" pojetí nebo byste preferovali více komiksový styl?
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat