Tak tohle bude pecka, autor Hry o trůny chystá drsný vlkodlačí seriál

George R.R. Martin pracuje na dalším televizním projektu.

Hra o trůny, díky tomuto seriálu má autor knižní předlohy George R.R. Martin miliony fanoušků po celém světě. Tenhle pán ale napsal i jiné knihy než jen sérii Píseň ledu a ohně. Například Skin Trade z roku 1988.

Jde o takzvanou novellu (ta je delší než klasická povídka, ale kratší než román), která se setkala s hodně pozitivním přijetím a často je označována jako jedna z nejlepších vlkodlačích fikcí, které kdy vznikly.

O kvalitě svědčí například i cena World Fantasy Award. Děj se zaměřuje na Willieho Flambeauxe, který je v civilním životě vymahačem dluhů. Navíc je to ale vlkodlak. Důležitý part v příběhu má také jeho kamarád Randi Wade, soukromý vyšetřovatel, který odhalí děsivé tajemství spojující sérii brutálních vražd.

Není to poprvé, co se objevily pokusy o zfilmování. Došlo k nim v devadesátých letech minulého století a znovu před pár roky. Před dvěma lety pak vyšla komiksová verze.

Sám Martin prozradil, že seriál Doorways, jehož pilotní díl vznikl v roce 1992 (a v jedné roli se objevila Carrie-Anne Moss) našel inspiraci právě u Skin Trade, ale projekt se nikdy nedostal do vysílání.

Teď má druhou šanci. Martin se dohodl se stanicí Cinemax, která seriál zaštítí. George se pak společně s Kalindou Vazquez ujme pozice výkonného producenta, Vazquez se navíc postará o scénář. Kalinda je v tomto oboru hodně zkušená, pracovala na seriálech jako Útěk z vězení nebo Nikita.

Zatím to vypadá hodně lákavě. Vysoce ceněná temná vlkodlačí záležitost od Martina na stanici Cinemax, která se rozhodně nebojí brutality (viz Banshee), to má určitě potenciál.

Detaily (počet dílů, datum premiéry, obsazení) zatím známy nejsou, seriál je v rané fázi příprav.

Podívali byste se na Skin Trade? Přijde vám jako lákavá podívaná?
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat