Recenze: The Walking Dead S06E03 (Thank You)

Díky ti... POZOR, SPOILERY!!!

Rick posílá Michonne (Danai Gurira) a Glenna (Steve Yeun), aby odvedli skupinu zpět ke kolonii. Mezitím, co jim dává instrukce utrousí, že ne všichni se dostanou zpět. Jako obvykle v nejnutnější chvíli nejde nic podle plánu. Rick (Andrew Lincoln) v karavanu narazí na zbytek Wolves, ale bez větších trablí je vyřídí. Bohužel s nimi i karavan a zůstane trčet uprostřed hordy.

Daryl (Norman Reedus) nadjede Sashe (Sonequa Martin-Green) a Abrahamovi (Michael Cudlitz), aby mohl pomoc Rickovi, který se nehlásí. Nakonec se k nim vrací zpět s nepořízenou. Glenn a Michonne vedou dál skupinu zpět, dostávají se do malé vesničky, kde se na chvilku zaseknou ve zverimexu. To je jim osudné. Suma sumárum děj tohoto dílu.

Ve zkratce:

Epizoda je rozdělena na několik současně probíhajících částí. V kratičké chvíli se toho odehraje spousta. Přijdeme o mnoho postav a o jednu skutečně cennou. Jednotlivé příběhové linky dílu fungují skvěle a stejně tak dialogy. Ačkoliv se střídají chvíle napětí a klidu, působí to přirozeně a rovnováha mezi akcí a klidem je skvělá, takže nemáme dojem, že usneme a v další chvíli nestíháme, co se na obrazovce děje, jako tomu bylo u Fear The Walking Dead.

Postavy:

Těžká musela být práce na Nicholasovi (Michael Traynor), který se celou dobu potýká s myšlenkami na sebevraždu, ale dramaturgové to mistrně skrývali do poslední vteřiny. Naopak přišlo neuvěřitelné zklamání tím, že zavraždili Glenna. Jeden z pilířů celé skupiny. Další postava, která byla velmi výrazná je Heath (Corey Hawkins). Myslím si, že po této epizodě z něj bude jedna z hlavních postav.

Nejhorší scéna:

Rozhodně zabití Glenna. Scénaristé mohli rozhodně vyplodit nějakou lepší smrt pro tak silnou postavu, jakou je Glenn. Že ho sebevrah strhne sebou do davu zombies, kde ho po pár vteřinách zombies snědí, je opravdu trapné. Nehledě na fakt, jakým byla scéna natočena. Dívali jsme se, jak mu vyndavají střeva, jak Glenn otvírá pusu bolestí, ale tohle je asi tak všechno, co jsme viděli. Nedali mu šanci dostat se ven, nedali mu šanci se alespoň zvednout na nohy. Nic méně výkon Stevena Yeuna je naprosto perfektní.



Absolutní nesmysl:

Rick se při probojování se skrz mrtváky poraní o mačetu zaseknutou v klíční kosti jednoho z nich. Do rány se mu musela dostat i mrtvolná infikovaná krev. Ale díky tvůrcům už víme (celý rozhovor), že se mu nic nestane, plácnou mu tam antibiotickou mastičku a je to. Takže sliny a kousnutí u nás vyvolávají horečku, která nás zabije a pak jsou z nás jedni z nich, ale přímý kontakt otevřené rány s infikovanou krví, je vlastně nula nula prd? Stejně tak, jako když vidíme, že do zombíka řežou mačetou, trubkou, kamenem atd., krev mají v puse (protože bez řvaní a se zavřenou tlamou to prostě nefunguje) i v očích, ale stále se nic neděje. Tenhle nedostatek mě u tvůrců absolutně vytáčí.

Plusy

+: Dialogy (hlavně ten mezi Heatem a Michonne)

+: Kostýmy

+: Skvělá práce s časem a napětím


Mínusy

-: Scéna, kde Glenn umírá, působí amatérským dojmem

-: Vývoj Darylovy postavy je zřejmý, ale nemá dost prostoru, aby byl patrný


Hodnocení: 85%
Sdílej na Google+

Autor: Sandra De Santa

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat